Clicky

 
Transport Online - Borrell: ook met buitenlandministers doorbraak sancties onzeker

Borrell: ook met buitenlandministers doorbraak sancties onzeker

Borrell: ook met buitenlandministers doorbraak sancties onzeker
16-05-2022 10:43 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BRUSSEL - Ook nu de ministers van Buitenlandse Zaken zich in Brussel buigen over de patstelling over een EU-embargo op Russische olie is een doorbraak niet verzekerd, zegt de buitenlandchef van de Europese Unie. "De standpunten zijn behoorlijk stevig."

De Europese Commissie stelde de EU-landen al bijna twee weken geleden een nieuw pakket strafmaatregelen tegen Rusland voor, een olieboycot inbegrepen. Na grote weerstand van een handvol lidstaten die erg afhankelijk zijn van olie uit Rusland is hun wat respijt aangeboden. Maar voor in ieder geval Hongarije is dat nog niet genoeg.

"Ik kan niet garanderen dat het gaat gebeuren" nu de buitenlandministers van de EU-landen in Brussel bijeen zijn om onder meer de nieuwe sancties te bespreken, zei buitenlandchef Josep Borrell voor aanvang. "We zullen ons best doen om de situatie te deblokkeren."

Borrell vraagt aandacht voor het moeilijke parket waarin landen zitten als Hongarije, die bijvoorbeeld niet bereikbaar zijn voor alternatieve aanvoer per olietanker. "Mijn taak is niet om iemand de schuld te geven, maar om overeenstemming te vinden."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions