Clicky

 
Transport Online - Wolken belemmeren waarschijnlijk maandagochtend zicht op maansverduistering

Wolken belemmeren waarschijnlijk maandagochtend zicht op maansverduistering

Wolken belemmeren waarschijnlijk maandagochtend zicht op maansverduistering
15-05-2022 10:09 | Binnenland | auteur ANP

HOUTEN - De kans is klein dat de totale maansverduistering maandagochtend vroeg is te zien. Op veel plekken in het land is er volgens Weeronline vrij veel bewolking.

Met name in het zuiden en in de Randstad is het bewolkt. In het zuiden van het land kunnen bovendien enkele regen- en onweersbuien roet in het eten gooien. Wie toch een poging wil wagen, moet vanaf 04.28 uur in zuidwestelijke richting kijken, op een hoogte van 8 graden boven de horizon en zorgen dat er vrij uitzicht is. De beste plekken om het schouwspel te zien, zijn waarschijnlijk te vinden in Gelderland, Overijssel en Drenthe. Daar is weinig stadslicht en is ook de meeste kans op opklaringen.

Een maansverduistering doet zich voor als de zon, de aarde en de maan op één lijn staan. Omdat de volle maan zich bij een totale verduistering volledig in de schaduw van de aarde bevindt, valt er geen direct zonlicht op de maan en is deze veel donkerder dan normaal. De verduistering van maandagochtend begint om 04.28 uur en eindigt om 07.56 uur, waarbij de maan tussen 05.29 uur en 06.55 uur helemaal verduisterd is.

In Nederland is overigens een groot deel van de verduistering helemaal niet te zien. Dat komt omdat de zon hier rond 05.45 uur opkomt en de maan tegelijkertijd ondergaat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats