Clicky

 
Transport Online - Brand in stapel pallets en zeecontainers bij transportbedrijf in Westdorpe [+foto's]

Brand in stapel pallets en zeecontainers bij transportbedrijf in Westdorpe

Brand in stapel pallets en zeecontainers bij transportbedrijf in Westdorpe [+foto's]
15-05-2022 09:53 | Brand | auteur Redactie | Esther van der Wal

WESTDORPE - Zondagochtend heeft er een brand gewoed bij transportbedrijf Swagemakers in Westdorpe. Er stonden meerdere pallets en zeecontainers in brand. De brand werd omstreeks 03.00 uur opgemerkt. Hierop werden er twee blusvoertuigen ter plaatse gestuurd.

De bevelvoerder van het eerste blusvoertuig meldde dat er een stapel pallets in brand stond. Naast deze stapel stonden enkele zeecontainers waar ook vlammen in werden waargenomen. Daarom heeft de brandweer het blussysteem Cobra in gezet. Dit blussysteem zorgt ervoor dat er via een klein gaatje in de wand de hele ruimte verneveld kan worden. Er is een hoogwerker ingezet om de gestapelde containers veilig te kunnen bereiken. 

Voor de bestrijding van de brand zijn twee blusvoertuigen ingezet van de brandweerposten Axel en Koegors en het Cobra systeem van de post Sluiskil. De hoogwerker van de post Zuidlandstraat Terneuzen, het blusvoertuig van de post Westdorpe en een watertransportsysteem met extra pomp en slangen van de post Axel hebben hand en spandiensten verleend.

Het watertransportsysteem is niet meer ingezet. De container wordt nog geblust, deze is gevuld met kunststof verpakkingsmateriaal. Dit bluswerk kan nog enige tijd duren.

Er is geen overlast of ander risico naar de omgeving geweest.

De brandweer heeft ingezet op het voorkomen van uitbreiding van de brand in de stapel pallets. Om 04.00 uur werd het sein "brand meester"gegeven. Op dit moment is de oorzaak van de brand nog niet bekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,421
Diesel2,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden