Clicky

 
Transport Online - Doden bij schietpartij supermarkt in Amerikaanse stad Buffalo

Doden bij schietpartij supermarkt in Amerikaanse stad Buffalo

Doden bij schietpartij supermarkt in Amerikaanse stad Buffalo
14-05-2022 23:17 | Buitenland | auteur ANP/DPA/RTR

BUFFALO - Een 18-jarige witte man heeft zaterdag in de Amerikaanse stad Buffalo, in de staat New York, tien mensen doodgeschoten in een lokale supermarkt, meldt politiecommissaris Joseph Gramaglia. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. De schutter gaf zich uiteindelijk over. Hij is gearresteerd en wordt verdacht van een racistisch gemotiveerde haatmisdaad. Elf van de dertien slachtoffers zijn zwart, aldus functionarissen.

De man liep rond 14.30 uur lokale tijd de supermarkt binnen, zwaar bewapend en gekleed in militaire kleding. Hij droeg ook een kogelvrij vest. Binnen schoot hij in het rond met een geweer. Een politieagent zei tegen de krant The Buffalo News dat toen hij de supermarkt binnenging, het was "alsof hij een horrorfilm inliep".

Toen agenten ter plaatse kwamen, hield de verdachte een pistool tegen zijn eigen nek. Maar de politie wist hem over te halen het wapen te laten vallen en zich over te geven, aldus Gramaglia. Tijdens de schietpartij was de man volgens de commissaris verwikkeld in een vuurgevecht met een voormalig politieman die als bewaker in de winkel werkte. De beveiliger is daarbij omgekomen.

De schutter droeg een camera en heeft zijn daad live uitgezonden op internet. Op sociale media circuleren berichten dat hij voorafgaand aan zijn daad een manifest heeft gepubliceerd waarin hij zichzelf een racist en een antisemiet noemt. De supermarkt ligt ten noorden van de stad in een gebied waar vooral zwarte Amerikanen wonen.

Burgemeester Byron Brown zei tijdens een persconferentie dat de schutter niet uit Buffalo komt. De vermoedelijke dader zou uren hebben gereden voordat hij in de stad aankwam "om deze misdaad tegen de mensen van Buffalo te plegen", aldus Brown. Hij sprak van "de ergste nachtmerrie die een gemeenschap kan tegenkomen."

Foto's

  • J.Roeland
    COOP
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,062
Diesel2,064

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden