Clicky


Deel buschauffeurs legt zaterdag werk neer voor betere cao

Deel buschauffeurs legt zaterdag werk neer voor betere cao
14-05-2022 09:55 | Stakingen | auteur ANP

ENSCHEDE - In Hengelo, Haaksbergen, Enschede en Tilburg heeft een deel van de buschauffeurs in het streekvervoer het werk neergelegd. Het is de tweede staking in een landelijke reeks om een betere cao af te dwingen. Volgens bestuurder Marijn van der Gaag van FNV Streekvervoer rijdt er in die steden "bijna niets". Het betreft een 24 uurs-staking.

De vakbond stelt dat er in de sector al tijden sprake is van toenemende werkdruk, onder meer veroorzaakt door personeelstekort. De bond eist onder meer een hogere beloning om zo meer jonge chauffeurs te trekken. De eerste estafettestaking in het streekvervoer begon woensdag met zo'n honderd stakers in het noordoosten van het land.

Vervoersbedrijf Keolis (actief in Gelderland, Overijssel, Utrecht en Almere) had zijn reizigers al eerder geadviseerd zaterdag andersoortig vervoer te regelen. Volgens een woordvoerster verloopt de actie in Hengelo, Haaksbergen en Enschede (hun regio) "rustig en in goede sfeer". Ze schat dat in die drie vestigingen ongeveer de helft van de chauffeurs het werk heeft neergelegd.

CNV Vakmensen doet niet mee met de stakingsacties. Die bond legde het eindbod van de werkgevers in februari neutraal voor aan de leden. Die hebben het volgens de bond met een tweederdemeerderheid geaccepteerd.

In het streekvervoer werken volgens de FNV in totaal zo’n 13.000 mensen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions