Clicky

 
Transport Online - Politie zoekt bestuurder witte bestelbus die jongetje (6) meenam

Politie zoekt bestuurder witte bestelbus die jongetje (6) meenam

Politie zoekt bestuurder witte bestelbus die jongetje (6) meenam
13-05-2022 23:59 | Binnenland | auteur ANP

SOMEREN - De politie is op zoek naar een man in een witte bestelbus die eerder deze week een 6-jarige jongen in het Brabantse Someren meenam in zijn voertuig en hem, na enkele minuten te hebben rondgereden, weer uit liet stappen. Er zijn geen concrete aanwijzingen dat er iets strafbaars is gebeurd, maar toch wil de politie graag in contact komen met de bestuurder.

Het fietsende jongetje werd woensdag rond 15.45 uur aangesproken op de Kruisbaan. De man vroeg hem om te helpen bij het uitladen van spulletjes, waarop het kind met fiets en al in het voertuig werd "uitgenodigd".

Op de Nederweertseweg is het kind weer uit de bus gelaten. "Wat er precies in het busje is gebeurd, is niet helemaal duidelijk", aldus de politie. De man is gevraagd zichzelf te melden om dit voorval toe te lichten. Ook is de politie op zoek naar mensen die mogelijk iets hebben gezien of "iets weten dat hiermee te maken heeft".

Het witte busje is vermoedelijk een verlengde Volkswagen Transporter met geblindeerde ramen en 5-spaaks velgen. "Mocht u de bewuste bestelbus zien rijden, aarzel dan niet en bel direct 112." Een politiewoordvoerder legt uit dat het "zo'n opmerkelijke situatie was" dat ze zo snel mogelijk met de man willen spreken. "Soms voelen mensen zich bezwaard om 112 te bellen, maar we vragen juist dat te doen als ze het busje zien. Zo kunnen wij het onderscheppen."

Foto's

  • Dave-Trans
    Dave-Trans

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden