Clicky

 
Transport Online - Man uit Boskoop voor nieuwe feiten vervolgd in synthetische drugszaak 26Inn

Man uit Boskoop voor nieuwe feiten vervolgd in synthetische drugszaak 26Inn

Man uit Boskoop voor nieuwe feiten vervolgd in synthetische drugszaak 26Inn
13-05-2022 19:38 | Misdaad | auteur Redactie

DEN BOSCH - Een 40-jarige man uit Boskoop is donderdag door Spanje aan Nederland overgeleverd in synthetisch drugsonderzoek 26Inn. Hij is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch die voor 14 dagen zijn bewaring heeft bevolen.

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt verdachte in 26Inn van betrokkenheid bij twee nieuwe productielabs van crystal meth en deelname aan een criminele organisatie die het overtreden van de Opiumwet tot doel had. Ook van het witwassen van ruim 200.000 euro wordt hij verdacht door het OM.

Het OM vermoedt dat verdachte de link was tussen, enerzijds, een Nederlandse organisatie die grondstoffen voor productie van crystal meth regelde en ook de verkoop ervan deed. En, anderzijds, een organisatie met Mexicaanse verdachten die laboranten regelden en de crystal meth produceerden

26Inn is een strafrechtelijk onderzoek naar productielabs van crystal meth. Daaronder vallen onder meer de eerder ontmantelde productielocaties in Achter-Drempt en Moerdijk. Met de man uit Boskoop erbij, worden er thans in totaal 7 verdachten vervolgd in dat onderzoek.

De man uit Boskoop werd eerder in 26Inn voorgeleid, maar na een paar maanden door de rechtbank in vrijheid gesteld vanwege het ontbreken van recidivegevaar. Daartegen kán het Openbaar Ministerie niet in appèl gaan. Verdachte is vervolgens naar Spanje gegaan.

In 26Inn wordt hij nu voor nieuwe strafbare feiten vervolgd door het OM.

Op 30 juni is de regiezitting in deze zaak in de rechtbank Oost-Brabant te Den Bosch.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden