Clicky

 Formule 1-coureur Sebastian Vettel worstelt met zorgen om klimaat

Formule 1-coureur Sebastian Vettel worstelt met zorgen om klimaat
13-05-2022 13:46 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur ANP/RTR

LONDEN - Sebastian Vettel worstelt met zijn zorgen om de klimaatverandering in de wereld in combinatie met zijn baan als Formule 1-coureur. De 34-jarige Duitser, viervoudig wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport, stelt zichzelf naar eigen zeggen steeds vaker de vraag of hij wel het juiste werk heeft gekozen.

"Autoracen is mijn passie, ik houd daarvan. Ik vind het iedere keer dat ik in de auto stap weer geweldig", zei Vettel in het BBC-programma Question Time, waarin hij samen met enkele Britse politici vragen beantwoordde. "Maar als ik uit de auto kom, denk ik natuurlijk ook: is dit wel wat we moeten doen, de hele wereld over reizen en onze grondstoffen verspillen?"

De Duitse coureur van Aston Martin laat zich regelmatig horen over maatschappelijke thema's, zoals het klimaat, mensenrechten en lhbti-zaken. Vettel droeg vorige week bij de Grote Prijs van Miami een T-shirt met daarop de tekst 'Miami 2060, de eerste grand prix onder water, neem nu actie of zwem later'. Op het shirt stond een afbeelding van een helm met een snorkel. Het was zijn manier om zijn bezorgdheid over de stijgende zeespiegel rond Florida te uiten.

De gelouterde coureur kreeg bij de BBC de vraag of zijn zorgen om het klimaat als hypocriet kunnen worden gezien, omdat hij actief is in een van de meest milieuonvriendelijke sporten. "Dat is zo. Ik stel mezelf iedere dag die vraag, ik ben ook geen heilige. Ik kan ook veel dingen beter doen. Moet ik steeds het vliegtuig nemen? Nee, niet als ik met de auto ergens heen kan gaan. Op sommige dingen heb ik zelf invloed, op andere dingen niet."

Vettel vroeg ook om begrip voor zijn beroep. "Als Formule 1-coureurs vermaken we de mensen. Tijdens de coronapandemie waren we een van de eerste sporten die weer op gang kwam. Toen iedereen thuis langzaam gek werd, waren er weer Formule 1-races op tv te zien."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions