Clicky

 
Transport Online - Musk pauzeert overname Twitter om onduidelijkheid spamaccounts

Musk pauzeert overname Twitter om onduidelijkheid spamaccounts

Musk pauzeert overname Twitter om onduidelijkheid spamaccounts
13-05-2022 13:27 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

SAN FRANCISCO - Tesla-topman Elon Musk heeft de overname van Twitter tijdelijk gepauzeerd, maar wil het socialemediabedrijf nog wel steeds kopen. Dat zegt hij in een reeks tweets. Musk verwees naar een bericht over het aantal spamaccounts bij de dienst. Hij wil daar meer duidelijkheid over.

In de voorbeurshandel op Wall Street daalde het aandeel Twitter tot wel 21 procent nadat Musk de tijdelijke pauze aankondigde. Toen hij daarna stelde nog vast van plan te zijn de overname door te zetten trok de koers wat bij, maar was er nog altijd een min van meer dan 10 procent.

Musk zette in zijn tweet een link naar een bericht van begin deze maand over een officieel document waarin Twitter aangeeft dat minder dan 5 procent van de dagelijkse gebruikers uit spamaccounts bestaat. De rijkste mens ter wereld wil nu weten hoe Twitter tot dat oordeel is gekomen. Het aantal actieve gebruikers is belangrijk voor de potentiële winstgevendheid, omdat spamaccounts niet reageren op advertenties.

Musk wil Twitter overnemen voor 44 miljard dollar (ruim 42 miljard euro), maar de hele overname verloopt vrij moeizaam. Musk nam in eerste instantie een belang van ruim 9 procent en zei toen een passieve rol aan te willen nemen, maar accepteerde kort daarna een rol in het bestuur. Daar kwam hij een dag later weer op terug en toen lanceerde hij zijn overnamebod. Twitter leek daar eerst op tegen te zijn, maar accepteerde dat bod vervolgens alsnog.

Desondanks is er nog altijd weerstand. De Amerikaanse beurswaakhond SEC vindt dat Musk het verwerven van zijn eerste belang te laat meldde, waardoor hij mogelijk geprofiteerd heeft van lagere beurskoersen. Een pensioenfonds uit Florida vindt dat Musk door eerst een belang te nemen pas in 2025 een overnamebod kan doen en stapte naar de rechter.

Bij de lancering van zijn overnamebod liet Musk weten dat hij alle geautomatiseerde spamaccounts weg wil hebben van de berichtendienst. Momenteel mogen geautomatiseerde accounts, of bots, op Twitter, maar dan moeten ze wel aangeven dat ze geautomatiseerd zijn. Spambots zijn evenwel nu ook al verboden en Twitter probeert die accounts ook aan te pakken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats