Clicky

 
Transport Online - Meer beveiliging in Jeruzalem om begrafenis Al Jazeera-journalist

Meer beveiliging in Jeruzalem om begrafenis Al Jazeera-journalist

Meer beveiliging in Jeruzalem om begrafenis Al Jazeera-journalist
13-05-2022 11:30 | Buitenland | auteur ANP/AFP

JERUZALEM - De Israëlische politie heeft de beveiliging in Jeruzalem aangescherpt vanwege de begrafenis van de doodgeschoten Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh (51), zodat deze "veilig en zonder geweld" kan plaatsvinden. Meerdere wegen zijn afgesloten en ook wordt extra veiligheidspersoneel ingezet.

De begrafenisstoet in de Oude Stad zal naar verwachting duizenden rouwenden trekken. De 51-jarige Abu Akleh was een zeer bekende verslaggever. Ze was een Palestijnse christen geboren in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem. Daar wordt ze op een begraafplaats naast haar ouders begraven.

Haar lichaam is al in Jeruzalem aangekomen. Onderweg trok de kist veel bekijks. Op de afscheidsceremonie een dag eerder in Ramallah kwamen duizenden mensen af en ook toen stonden mensen langs de route die de kist aflegde. Rouwenden hadden toen onder meer bloemen en foto's van Abu Akleh bij zich.

De journalist stierf toen ze verslag deed van een inval door het Israëlische leger op de bezette Westelijke Jordaanoever. De militairen hebben vrijdag hun invallen in dit gebied hervat. Abu Aklehs dood zorgt voor een verdere toename van de al opgelopen spanningen tussen de Palestijnse en Israëlische autoriteiten, die elkaar de schuld geven van het overlijden. Ook nieuwszender Al Jazeera houdt Israël verantwoordelijk voor de dood van Abu Akleh.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,176
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats