Clicky

 Luchtenberg Carrosseriebedrijf uit Uithuizen failliet verklaard

Luchtenberg Carrosseriebedrijf uit Uithuizen failliet verklaard

UITHUIZEN - Donderdag 12 mei is voor de rechtbank van Noord-Nederland is Luchtenberg Carrosseriebedrijf B.V. uit Uithuizen failliet verklaard. Wat de reden is voor het faillissement is op dit moment nog niet bekend. 

Luchtenberg Carrosseriebedrijf is gespecialiseerd in het faciliteren van geconditioneerd vervoer en in het bouwen van polyester carrosserieën voor trailers, bestel- en vrachtwagens. 

Bij het bedrijf, dat in 1912 is opgericht, werkten volgens gegevens van de Kamer van Koophandel, circa veertien medewerkers.

In 1912 startten E. Luchtenberg en J. Berghuis een kuiperij/wagenmakerij in Uithuizen. De landbouwers op het Groninger Hoogeland vormden met hun landbouwwagens en andere agrarische hulpmiddelen tot na de Tweede Wereldoorlog de belangrijkste klantenkring.

J. Luchtenberg zette de zaak voort en die begon met het spuiten en schadeherstel van personenwagens en later ook vrachtwagens. Doordat de vraag naar landbouwwagens afnam, ging het bedrijf zich meer richten op de carrosseriebouw. In het begin bestond dit voornamelijk uit houten en metalen carrosserieën.

Begin jaren zeventig kwam E.J. Luchtenberg in het bedrijf. Vanaf dat moment werden de ambachtelijk gebouwde houten en metalen carrosserieën vervangen door polyester kunststofbouw. Momenteel staat Chris Wiersma aan het roer van het ruim 100-jarige bedrijf. Sinds 1991 is het bedrijf gevestigd op het industrieterrein Edama in Uithuizen. In het pand is zowel autoschadeherstel als de carrosseriebouw ondergebracht.

Of het bedrijf een doorstart maakt is op dit moment niet bekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats