Clicky

 
Transport Online - Luchtvracht op Brussels Airport met veertien procent gedaald

Luchtvracht op Brussels Airport met veertien procent gedaald

Luchtvracht op Brussels Airport met veertien procent gedaald
12-05-2022 17:12 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZAVENTEM - Het vrachtvervoer op Brussels Airport daalde in april met 14 procent in vergelijking met april 2021. Ook bij de volumes luchtvracht is er een daling van 14 procent. We zien een daling van 30 procent in het volvrachtsegment, terwijl het vrachtvervoer aan boord van passagiersvluchten sterk is gestegen met 58 procent vanwege de stijging van het aantal passagiersvluchten. Het aandeel van de cargovluchten die uitgevoerd werden met passagierstoestellen bedroeg 39 procent van de volvrachtvluchten.  

De expresdiensten kenden een daling van 17 procent door de vertraging in de groei van de e-commercemarkt in West-Europa en de tijdelijke reallocatie van bepaalde vluchten naar andere luchthavens. Daarnaast daalden de volumes getruckte vracht met 14 procent.  

Azië is opnieuw de grootste import- en exportregio geworden. Afrika is de tweede importregio en de derde exportregio en noteert voor beide segmenten een groei in vergelijking met vorig jaar. Noord-Amerika is de derde importregio en de tweede exportregio.  

Sinds het begin van de wereldwijde distributie van vaccins in november 2020 heeft Brussels Airport 1,2 miljard COVID-19 vaccins afgehandeld, wat Brussels Airport de belangrijkste Europese hub maakt voor het vaccintransport. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions