Clicky

 Alfred Schreuder volgt Erik ten Hag op als trainer van Ajax

Alfred Schreuder volgt Erik ten Hag op als trainer van Ajax
12-05-2022 16:43 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Ajax heeft Alfred Schreuder aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 49-jarige Barnevelder ondertekende een contract voor twee jaar bij de landskampioen. Schreuder volgt Erik ten Hag op, die overstapt naar Manchester United.

Schreuder was tussen begin 2018 en de zomer van 2019 assistent van Ten Hag in Amsterdam. Ajax pakte in het seizoen 2018-2019 de dubbel en bereikte de halve finales van de Champions League.

Schreuder werd daarna hoofdtrainer van de Duitse club Hoffenheim, maar moest een jaar later vertrekken. Hij ging vervolgens als assistent van Ronald Koeman mee naar FC Barcelona. Na het ontslag eind vorig jaar van Koeman vertrok ook Schreuder uit Camp Nou. Hij werd begin dit jaar aangesteld bij Club Brugge als opvolger van Philippe Clement. Schreuder koerst met Brugge af op de Belgische titel.

Zijn broer Dick is trainer van PEC Zwolle, dat deze week degradeerde uit de Eredivisie.

Terugkeren

Schreuder noemt in een door Ajax verspreid persbericht zijn aanstaande functie "eervol en een geweldige kans". "Ik vind het daarnaast ook erg leuk om terug te keren, want in de anderhalf jaar die ik bij Ajax werkte heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij de club. Ik wil in Amsterdam graag prijzen winnen met een team dat attractief voetbal speelt. Met een goede balans tussen ervaren topspelers en de vele grote talenten. Maar eerst wil ik met Club Brugge het seizoen succesvol afsluiten. Afscheid nemen met de hoofdprijs, dat is erg belangrijk en ik zal er alles aan doen om dat te bewerkstelligen."

In de overeenkomst met Schreuder, die als voetballer actief was voor onder andere RKC, NAC Breda en Feyenoord, is een optie opgenomen voor nog een derde seizoen. Voor zijn eerste periode bij Ajax was hij al een seizoen hoofdtrainer bij FC Twente en assistent bij Hoffenheim.

"Alfred staat bij ons bekend als een tactisch sterke trainer met goede en veelzijdige oefenstof", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax. "Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer en als assistent-trainer bij topclubs in verschillende landen en competities. We hebben er veel vertrouwen in dat hij de weg die wij met Ajax enkele jaren geleden zijn ingeslagen een goed vervolg kan gaan geven, zowel in de Eredivisie als in de Champions League."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions