Clicky

 
Transport Online - Ajax kampioen: uitzinnige fans vieren feestje in Amsterdam

Ajax kampioen: uitzinnige fans vieren feestje in Amsterdam

Ajax kampioen: uitzinnige fans vieren feestje in Amsterdam
11-05-2022 23:29 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Uitzinnige Ajaxfans vieren woensdagavond in Amsterdam dat de club voor de 36e keer kampioen is van Nederland. In de Johan Cruijff ArenA werd met 5-0 gewonnen van Heerenveen en met die ruime zege werd ook de landstitel een feit.

"Wij zijn kampioen, wij zijn kampioen", klonk het woensdagavond uit de vele volle cafés in de hoofdstad, waar de kampioenswedstrijd door velen werd bekeken. Op het Leidseplein, dat volliep vanuit omliggende straten, barstte een groot feest los. Er werden vuurwerk en fakkels afgestoken en met vlaggen gezwaaid. Ondanks de regen heerste de pret en gooiden mensen de handjes in de lucht.

De Amsterdamse politie feliciteert Ajax met het behalen van de titel. "We wensen iedereen een prettig en veilig kampioensfeest", twittert het korps. Om alles in goede banen te leiden, is bij het Leidseplein veel politie op de been.

Een paar kilometer verderop in de Johan Cruijff ArenA, werd Ajax gehuldigd. Duizenden fans die geen kaartje konden bemachtigen voor de wedstrijd verzamelden zich onder het parkeerdek bij het stadion. Ook daar werd veel vuurwerk afgestoken om de titel te vieren.

De gemeente Amsterdam feliciteert Ajax van harte met het 36e kampioenschap, zegt een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema woensdag. Wegens de drukte in de stad heeft de zogenoemde driehoek (burgemeester, hoofdofficier van justitie en politiecommissaris) zich verzameld in het hoofdbureau aan de Elandsgracht. Halsema was om die reden niet bij de huldiging van de club in het stadion.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden