Clicky

 
Transport Online - Politie controleert vrachtwagens rond Westerscheldetunnel [+foto]

Politie controleert vrachtwagens rond Westerscheldetunnel

Politie controleert vrachtwagens rond Westerscheldetunnel [+foto]
11-05-2022 17:24 | Controles | auteur Redactie | Esther van der Wal

HOEK - De politie heeft vandaag samen met de douane en het RDW een verkeerscontrole uitgevoerd op een parkeerplaats in de buurt van de Westerscheldetunnel bij Hoek. De motoragenten van de politie en Koninklijke Marrechaussee hebben diverse vrachtwagens van de weg gehaald om te onderwerpen aan een controle. Er werd onder andere gekeken naar of het voertuig niet te zwaar beladen was, of er geen oneerlijke concurrentie was en of de staat van het voertuig naar wettelijk behoren was. Bij de verkeerscontrole waren een twintigtal hulpverleners betrokken.

In totaal zo'n dertig vrachtwagens werden gecontroleerd. Dit resulteerde onder andere in twee boetes voor een te lange vrachtwagencombinatie en een bekeuring voor een te hoge vrachtwagencombinatie. Daarnaast reed een van de chauffeurs zonder de verplichte vervoersvergunning.

Twee vrachtwagens reden rond zonder dat hun kenteken duidelijk zichtbaar was. Een andere chauffeur had een container die niet goed bevestigd was. Een andere vrachtwagen is met een WOK-melding naar het RDW gestuurd. Daarnaast is er een illegale boordradio in beslag genomen.

Bij een van de gecontroleerde chauffeurs is een ad-blue fraude ontdekt. Hij heeft een boete van 7.000 euro ontvangen. Ook zijn er twee bestuurder verbaliseerd voor het frauderen met rode diesel en bij een derde is een monster afgenomen dat zal worden onderzocht door de douane.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions