Clicky

 
Transport Online - Nieuwe AZ-spelersbus voor Touringcarbedrijf Hellingman

Nieuwe AZ-spelersbus voor Touringcarbedrijf Hellingman

Nieuwe AZ-spelersbus voor Touringcarbedrijf Hellingman
11-05-2022 10:01 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ZAANDAM - Eind maart leverde Daimler Buses | EvoBus een nieuwe Tourismo aan Touringcarbedrijf Hellingman in Zaandam. En wat voor een! Het gaat hier om de nieuwe AZ-spelersbus, waarmee Hellingman het eerste elftal en andere topteams van AZ gaat vervoeren. Directeur-eigenaar Manfred Hellingman: “Van binnen én van buiten is deze spelersbus topklasse. Ik durf wel te zeggen dat het de mooiste van Nederland is.”

Om te beginnen bij het begin: wat voor bedrijf is Hellingman precies? Manfred Hellingman vertelt: “Wij zijn een allround touringcarbedrijf met zo’n 100 medewerkers. Het is opgericht door mijn grootouders in 1937, waarna mijn vader het later overnam en verder uitbouwde. Inmiddels ben ik samen met mijn broer Jacob de derde generatie die aan het roer staat. In vergelijking met het begin zijn we fors gegroeid, maar we zijn nog steeds een echt familiebedrijf. Onze organisatie houden we bewust plat en de sfeer is bij ons informeel en persoonlijk.”

Gevraagd naar de activiteiten van hun bedrijf, zegt Manfred: “Die houden we bewust zo breed mogelijk, om zo onze risico’s te spreiden. Daardoor kun je bij ons terecht voor de meest uiteenlopende reizen, in alle segmenten. Van het klassieke schooluitje tot en met dagtochten, VIP-reizen en vakanties naar de Noordkaap en tal van andere nationale en internationale bestemmingen: we doen het allemaal. En ja, we zijn dus ook de trotse eigenaar van de spelersbus van AZ. Van die voetbalclub zijn we ook al jaren sponsor.”

Royal class

nieuwe spelersbus is een 3-assige Tourismo 17 RHD van 14 meter lang, die werkelijk van alle snufjes is voorzien. Zo beschikt de ‘AZ-Tourismo’ over alle veiligheidssystemen en is hij van binnen zeer luxe uitgevoerd. “Onze spelersbus is echt royal class. Er zitten luxe stoelen in met exclusieve bekleding, een uitgebreid keukenblok, satelliet-TV, wifi, noem maar op. Er zijn zelfs kaarttafels, zodat de spelers van AZ onderweg een potje kunnen kaarten”, aldus Manfred Hellingman. “Van buiten ziet onze spelersbus er ook fantastisch uit, met mooie bestickering en het logo en de naam van AZ prominent aanwezig. Ik weet dat ik niet objectief ben, maar ik vind dat we de mooiste spelersbus van heel Nederland in huis hebben.”

De spelersbus wordt gebruikt om het eerste elftal van AZ naar uitwedstrijden te brengen. Heeft het eerste elftal de bus niet nodig, dan vervoert Hellingman ook andere topteams van AZ. Ook is het mogelijk om de spelersbus te huren voor bijvoorbeeld VIP-reizen.

Lang bestaande band met AZ

De band die Touringcarbedrijf Hellingman heeft met AZ is er eentje die al lang bestaat. Manfred Hellingman: “Wij zijn al tientallen jaren verbonden aan AZ, niet alleen als vervoerder, maar ook als sponsor. En ja, ik ben ook een echte AZ-fan, ik kom er al tientallen jaren. Ze staan nu vijfde, maar ik heb goede hoop dat AZ dit seizoen een vierde plek kan behalen. In al die jaren dat wij al rijden voor AZ hebben we ook geweldige dingen meegemaakt. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de gewonnen bekerfinale tegen PSV in de Kuip, in 2013. We hebben toen 10.000 mensen vanuit Alkmaar naar Rotterdam gebracht, een enorme logistieke operatie. Het laatste kampioenschap in 2009 was ook een geweldige happening. Ja, zo maken we mooie dingen mee. Niet alleen als vervoerder, maar ook als supporter.”

Trots op chauffeurs en wagenpark

Binnen een touringcarbedrijf vormen het wagenpark en de chauffeurs de spil waar alles om draait. Op beide is Manfred Hellingman bijzonder trots. “Onze chauffeurs zijn stuk voor stuk flexibel en klantgericht. Klanten boeken steeds korter van te voren reizen, waardoor er het nodige gevraagd wordt van onze chauffeurs. In hun sociale leven moeten ze vaak rekening houden met de steeds latere boekingen door klanten, maar daar gaan ze goed mee om. Daar verdienen ze veel lof voor.”

Net zo trots is Manfred Hellingman op het wagenpark waarover het bedrijf beschikt. “We hebben een wagenpark van 42 touringcars, met een gemiddelde leeftijd van vier tot vijf jaar. Voor die jonge leeftijd zorgen we bewust, want met onze moderne touringcars kunnen we voldoen aan de strengste milieueisen. Op een paar uitzonderingen na zijn onze touringcars allemaal van Mercedes-Benz. Naast de nieuwe AZ-spelersbus hebben we nog drie nieuwe touringcars aangeschaft bij EvoBus. Eentje is pas geleverd en de volgende twee komen volgende week. Daarmee zijn we helemaal klaar voor de toekomst.”

Never change a winning team

Touringcarbedrijf Hellingman is al klant van Daimler Buses | EvoBus zolang Manfred Hellingman zich kan heugen. “Voordat de naam EvoBus bestond waren we al klant van hun voorganger Mercedes-Benz, en dat is altijd zo gebleven. Uit volle overtuiging, want de touringcars van Mercedes-Benz hebben ons nog nooit in de steek gelaten. Daar kun je altijd van op aan. Hetzelfde geldt voor EvoBus. Daarin hebben we een betrouwbare partner, die altijd graag met ons meedenkt. Ook bij de aanschaf van de nieuwe spelersbus verliep alles weer uitstekend.”

De woorden van Manfred Hellingman sluiten eigenlijk één-op-één aan bij een bekend gezegde in de sportwereld: never change a winning team. In het geval van Touringcarbedrijf Hellingman en Daimler Buses | EvoBus gaat dat al meerdere decennia op.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden