Clicky


Thijs Römer: ik doe aangifte als het nodig is na 'wilde verhalen'

Thijs Römer: ik doe aangifte als het nodig is na 'wilde verhalen'
10-05-2022 14:25 | Showbizz | auteur ANP

Acteur Thijs Römer gaat aangifte doen wegens smaad en laster als de "wilde verhalen" over mogelijk grensoverschrijdend gedrag niet stoppen. Dat laat hij dinsdag weten op Twitter. Het ging om berichten die een nu 20-jarig meisje op Twitter deelde en werden overgenomen door onder meer Juice Channel.

"In afgelopen dagen zijn meerdere wilde verhalen over mij de rondte gegaan", aldus Römer. "Tot op heden voelde ik mij niet genoodzaakt hierop te reageren. Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver. Ik hoop niet dat het nodig zal zijn, maar als dit niet stopt zal ik aangifte moeten doen wegens smaad en laster."

Het agentschap van Römer was dinsdag niet voor commentaar bereikbaar. De politie Noord-Nederland laat dinsdag weten niets te kunnen zeggen over een eventuele melding of aangifte van de nu 20-jarige vrouw. De vrouw, die uit Groningen zou komen, stelde op sociale media dat zij contact zou hebben gehad met de politie.

Op sociale media krijgt Römer dinsdag veel boze reacties naar aanleiding van de verhalen van de vrouw. Columnist Jan Dijkgraaf noemt de acteur op zijn website zelfs een "kinderlokker". Het is onduidelijk of Römer ook aangifte tegen Dijkgraaf overweegt.