Clicky


Bende grasmaaierdieven in Limburg en Brabant opgerold

Bende grasmaaierdieven in Limburg en Brabant opgerold
10-05-2022 13:35 | Binnenland | auteur ANP

HELMOND - De politie heeft dinsdagochtend vroeg negen mannen aangehouden op verdenking van vele tientallen diefstallen van onder meer zitgrasmaaiers, sproei-installaties en gereedschap. De negen verdachten in de leeftijd van 27 tot en met 58 jaar - de politie spreekt van een bende - werden opgepakt tijdens invallen in Sint-Anthonis, Someren, Venray, Uden, Lomm, Wanroij, Haelen en Roggel.

Behalve de politie doet onder meer de douane mee aan de doorzoekingen, waarbij speurhonden zijn ingezet die op zoek gaan naar grote geldbedragen.

De gestolen goederen werden met name op het platteland in heel Nederland op grote schaal weggehaald bij mensen thuis, aldus de politie. "Vaak werd er eerst bij de mensen aangebeld en als ze dan thuis waren, werd de vraag gesteld of ze oud ijzer hadden. Was men niet thuis dan werden de spullen zonder pardon weggehaald", aldus de teamleider van het onderzoek.

De zitmaaiers werden volgens de politie uit garages en schuren gestolen, stickers werden eraf gehaald, vervolgens werden ze schoongespoten en van nieuwe stickers voorzien. Uiteindelijk werden ze voor enkele duizenden euro’s per stuk doorverkocht.

De mannen worden naast het plegen van de diefstallen ook verdacht van het vormen van een criminele organisatie. Wat precies in beslag genomen is, wordt later bekendgemaakt.