Clicky

 
Transport Online - Directeur Van der Sar keurt bedreigingen Halsema ten strengste af

Directeur Van der Sar keurt bedreigingen Halsema ten strengste af

Directeur Van der Sar keurt bedreigingen Halsema ten strengste af
10-05-2022 12:14 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Edwin van der Sar heeft geen goed woord over voor de mensen die burgemeester Femke Halsema van Amsterdam hebben bedreigd omdat de huldiging voor een mogelijke 36e landstitel van Ajax niet op het Museumplein plaatsvindt. "Natuurlijk keur ik die beledigingen en bedreigingen ten strengste af", laat de algemeen directeur van de club uit Amsterdam aan het ANP weten. "Het lost niks op en het is slecht voor de naam van onze club. Maar ik vind het vooral naar onze burgemeester toe echt waardeloos."

Halsema zegt op haar Instagram-account "bedolven" te zijn "onder bedreigingen en gescheld" sinds de gemeente Amsterdam maandag bekendmaakte dat een eventuele huldiging van Ajax niet op het Museumplein zal worden gehouden. Vanwege een tekort aan beveiligers denkt de gemeente Amsterdam dat een huldiging voor zo'n 100.000 mensen niet veilig kan worden georganiseerd in het centrum van de stad.

"Waarom doe je zoiets", vroeg Van der Sar zich af toen hij over de bedreigingen aan het adres van Halsema hoorde. "Ze doet naar eer en geweten haar werk voor de stad Amsterdam. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat mensen daar dan zo op reageren. Als we kampioen worden, dan vieren we dat het liefste op het Museumplein, dat mag duidelijk zijn. Maar ze heeft uitgelegd waarom dat niet mogelijk is en daar hebben we mee te dealen."

Museumplein

Ajax is woensdagavond kampioen als het de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen wint. Als dat lukt, dan worden de spelers en leden van de technische staf alleen vlak na het duel in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA gehuldigd.

Halsema haalde de huldiging van Ajax in 2019 na vele jaren terug naar het Museumplein. De club uit de hoofdstad werd afgelopen jaar vanwege corona niet gehuldigd voor de landstitel. Ajax stond in 2020 ook bovenaan toen het seizoen zonder kampioen werd afgebroken.

Niet haalbaar

De gemeente Amsterdam liet maandag weten dat het Ajax het liefst op het Museumplein wil huldigen. Maar bij grote evenementen moet per 250 bezoekers één professionele beveiliger staan. Gezien de opkomst bij eerdere huldigingen van de Amsterdamse voetbalclub, waar 80.000 tot 100.000 mensen op afkwamen, zijn minimaal 320 beveiligers nodig.

Amsterdam heeft sinds begin maart diverse beveiligingsbedrijven benaderd, maar het benodigde aantal bleek niet haalbaar. "Bezoekers, onder wie gezinnen met kinderen moeten erop kunnen rekenen dat een huldiging aan alle eisen voldoet en veilig en verantwoord wordt georganiseerd", stelde het bestuur van de hoofdstad in een persbericht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden