Clicky

 
Transport Online - 'Opsporing Verzocht' krijgt concurrentie van 'Opsporing NL' op RTL5

'Opsporing Verzocht' krijgt concurrentie van 'Opsporing NL' op RTL5

'Opsporing Verzocht' krijgt concurrentie van 'Opsporing NL' op RTL5
10-05-2022 10:04 | Showbizz | auteur Redactie | Esther van der Wal

HILVERSUM - Vanaf maandag 30 mei krijgt het AVROTROS-programma 'Opsporing Verzocht' een concurrent want dan start bij RTL 5 het nieuwe opsporingsprogramma 'Opsporing NL'. Hierin vragen presentator Pim Sedee, de politie en het OM aandacht voor (actuele) opsporingsonderzoeken met als doel tips en informatie binnen te krijgen om zo verdachten op te sporen, misdrijven op te lossen, criminaliteit te voorkomen en bovenal Nederland veiliger te maken. 'Opsporing NL' is vanaf maandag 30 mei, wekelijks om 20.30 uur, te zien bij RTL 5.

Met behulp van bewakingsbeelden, reconstructies, politiewoordvoerders vanuit heel Nederland en interviews met slachtoffers schetsen Pim en politiewoordvoerder Shirien Elsaid, de situatie en context waarbinnen een misdrijf heeft plaatsgevonden. Ze doen dit vanuit verschillende relevante locaties in Nederland en roepen getuigen of kijkers die deze situaties herkennen actief op om de politie te helpen met hun informatie.   

Franki Klarenbeek, Coördinator Landelijk Team Opsporingscommunicatie Politie: “Het is voor de politie heel waardevol dat mensen meehelpen in opsporingsonderzoeken. Zij zijn onze extra ogen en oren, voorzien ons van tips en informatie en we weten uit ervaring dat mensen de politie ook graag helpen om zaken oplossen. Zo werken we samen aan een veilig Nederland. We hopen door deze nieuwe samenwerking met RTL ook met behulp van kijkers veel onderzoeken op te kunnen lossen.”

Crime bij RTL 5

Het crime genre is een belangrijke pijler bij RTL 5. Met programma’s als 'Politie Landelijke Eenheid In Actie', '112 Vandaag' en bijvoorbeeld crime fighters Kees van der Spek en Thijs Zeeman, kan de crime liefhebber diens hart ophalen bij de zender. 'Opsporing NL' is de nieuwste toevoeging aan het rijtje crime-gerelateerde titels bij RTL 5 en is het eerste programma bij RTL dat volledig in het teken staat van opsporing.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden