Clicky

 
Transport Online - Twintig procent huishoudens heeft slim apparaat in huis

Twintig procent huishoudens heeft slim apparaat in huis

Twintig procent huishoudens heeft slim apparaat in huis
10-05-2022 09:02 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

'S-HERTOGENBOSCH - Twintig procent van de Nederlandse huishoudens bezit inmiddels slimme huishoudelijke apparatuur. Gemak en comfort zijn de belangrijkste motivaties om een slim huishoudelijk apparaat te kopen. iRobot, Bosch en Siemens zijn de duidelijke marktleiders in dit segment. Dit blijkt uit de zesde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Huishouden wordt steeds slimmer

In één op de vijf huishoudens is een slim huishoudelijk apparaat te vinden. Dit komt neer op ongeveer 1,6 miljoen huishoudens in Nederland. Vorig jaar bedroeg dit percentage nog 14 procent. Ten opzichte van 2021 is deze categorie dus gestegen met 6 procent-punt. Men heeft het vaakst een slimme robotstofzuiger (10 procent), wasmachine (5 procent) of vaatwasser (3 procent).

Grootste merken verschillen per apparaat

Voor de robotstofzuigers is er een duidelijke marktleider te onderscheiden. 37 procent van deze apparaten is van het merk iRobot. Op ruime afstand volgen Philips (7 procent) en Xiaomi (6 procent). Bosch is het meest verkochte merk als het gaat om slimme wasmachines en drogers (24 procent). Samsung staat met een aandeel van 18 procent op de tweede plek en Miele volgt op plaats drie (16 procent). Siemens is nummer één in de categorie vaatwassers met een marktaandeel van 44 procent. Daarna volgen Bosch (41 procent) en Atag (5 procent).

Gemak en comfort grootste drijfveren

Gemak en comfort zijn de belangrijkste motivaties om een slim huishoudelijk apparaat te kopen. (67 procent). Daarnaast is het vervangen van een verouderd product een vaak genoemde reden (53 procent). Ook kostenbesparing is een belangrijke drijfveer (30 procent). 14 procent schaft de apparaten aan uit nieuwsgierigheid en 9 procent is een gadgetliefhebber die graag de nieuwste innovaties in huis heeft.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats