Clicky

 
Transport Online - Halsema 'bedolven' onder bedreigingen na huldigingsnieuws Ajax

Halsema 'bedolven' onder bedreigingen na huldigingsnieuws Ajax

Halsema 'bedolven' onder bedreigingen na huldigingsnieuws Ajax
09-05-2022 23:42 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Burgemeester Femke Halsema zegt "bedolven" te zijn "onder bedreigingen en gescheld" sinds de gemeente Amsterdam maandag bekendmaakte dat een eventuele huldiging van Ajax woensdag niet op het Museumplein maar in het stadion zal plaatsvinden. Dat meldt zij via haar Instagram-account, waarin ze mensen dringend vraagt: "hou je in!"

In het bericht staat dat "talloze bedrijven" zijn gebeld, maar door het grote tekort aan beveiligingspersoneel moest de gemeente samen met Ajax toch besluiten "dat we de huldiging niet veilig konden organiseren" op het Museumplein. Halsema zegt de teleurstelling te begrijpen aangezien zij ook voor het groots vieren van sportieve successen is. "We hebben de huldiging niet voor niets weer naar de stad gehaald in 2019."

Hoewel Halsema zegt zelden te reageren op bedreigingen, doet ze nu wel de dringende oproep aan mensen om zich in te houden. Over de mogelijke huldiging vraagt ze het "beschaafd en vriendelijk" te houden. "Beschadig onze stad en vooral onze club niet."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden