Clicky

 
Transport Online - Stakingen in streekvervoer beginnen woensdag in het noordoosten

Stakingen in streekvervoer beginnen woensdag in het noordoosten

Stakingen in streekvervoer beginnen woensdag in het noordoosten
09-05-2022 17:15 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

OUDE PEKELA - De eerder door vakbond FNV aangekondigde estafettestakingen in het streekvervoer beginnen woensdag in het noordoosten van het land, bij de standplaatsen Oude Pekela, Stadskanaal en Emmen. De bond had de werkgevers tot vorige week dinsdag de tijd gegeven met een nieuw cao-bod te komen, nadat een eerder eindbod door de FNV was afgewezen.

Volgens de FNV braken de werkgevers in februari de cao-onderhandelingen plots af door onaangekondigd met een eindbod te komen. "Daar moesten de medewerkers het mee doen. Het was een karig bod en is dus door onze leden weggestemd', aldus bestuurder FNV Streekvervoer Marijn van der Gaag maandag. Daarop stuurde de FNV een ultimatum met de oorspronkelijke eisen. Volgens de FNV wilden de werkgevers ook daar niet over praten en wordt er daarom nu gestaakt.

De FNV laat weten dat staken in het openbaar vervoer voor overlast voor het publiek kan zorgen. Daarom wordt geprobeerd de overlast te beperken, door bijvoorbeeld tijdens de eindexamens niet te staken. Van der Gaag: "Dat de mensen toch staken, laat zien hoe hoog de nood is. Door slechte beloning komen er te weinig nieuwe, jonge collega’s bij en de werkdruk is al jarenlang zo hoog dat het ziekteverzuim op sommige plekken 25 procent is."

De nieuwe cao moet gaan gelden met terugwerkende kracht van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2022. In het streekvervoer werken in totaal zo’n 13.000 mensen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden