Clicky


Automobilist (24) verdacht van doodslag na fataal ongeluk Alblasserdam

Automobilist (24) verdacht van doodslag na fataal ongeluk Alblasserdam
09-05-2022 11:03 | Ongevallen | auteur ANP

ALBLASSERDAM - [update 17:45 uur] De 24-jarige automobilist die vorige week opgepakt werd na een ongeluk in Alblasserdam waarbij twee jonge vrouwen op een scooter omkwamen, wordt verdacht van doodslag. Dit bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving van RTV Rijnmond. De man is maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris, die heeft bepaald dat hij zeker twee weken langer blijft vastzitten.

De twee vrouwen zaten samen op de scooter toen ze in de nacht van donderdag op vrijdag in botsing kwamen met de man uit Papendrecht. Een 19-jarige vrouw uit Alblasserdam overleed kort na het ongeluk en een 18-jarige plaatsgenote stierf later in het ziekenhuis.

De bestuurder van de auto bleef bij het ongeval ongedeerd. Hij reed na de botsing een paar honderd meter door, stopte alsnog en liep terug naar de plaats van het ongeval. Volgens de politie had hij geen drank of drugs gebruikt. De woordvoerder kan verder geen details delen over welke omstandigheden ervoor zorgen dat de man verdacht wordt van doodslag.

Vrijdagochtend was er ook een schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam. Daarbij kwamen een 16-jarig meisje en een 34-jarige vrouw om het leven en raakten meerdere mensen gewond. De burgemeester van Alblasserdam Jaap Paans noemde het een "zwarte dag".