Clicky

 
Transport Online - Oekraïens verzet in Marioepol: vechten zolang we leven

Oekraïens verzet in Marioepol: vechten zolang we leven

Oekraïens verzet in Marioepol: vechten zolang we leven
08-05-2022 14:53 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

KIEV - De Oekraïense strijders in de belegerde staalfabriek Azovstal in Marioepol, die het laatste bolwerk van verzet zijn tegen de Russische troepen in de zuidelijke havenstad, hebben gezworen door te gaan zolang ze dat kunnen. Een overgave is geen optie, laten ze weten.

Ze zeggen bij een capitulatie voor hun leven te vrezen. Zij wijzen op de oorlogsmisdaden van de Russische strijdkrachten. "Rusland kan ons leven niets schelen", aldus een officier van het Oekraïense Azov-regiment.

"We zullen blijven vechten zolang we leven om de Russische bezetters af te weren", benadrukte een plaatsvervangend commandant van het regiment tijdens een online contact. "We hebben niet veel tijd, we worden zwaar beschoten."

Hij smeekte de internationale gemeenschap te helpen bij het evacueren van gewonde soldaten uit het enorme complex. Een dag eerder was al gemeld dat de laatste vrouwen, kinderen en ouderen die er zich schuilhielden, in veiligheid zouden zijn gebracht. Het is onbekend hoeveel verzetsstrijders en mannelijke burgers er nog verschanst zitten.

Militaire deskundigen gaan ervan uit dat de Russen en pro-Russische rebellen het Azovstal-complex zo snel mogelijk willen schoonvegen. De Russische president Vladimir Poetin kan dan maandag, tijdens de 77e viering van de zege van de Sovjet-Unie op nazi-Duitsland, de verovering van heel Marioepol bekendmaken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden