Clicky

 
Transport Online - Verdachte schietpartij Alblasserdam mailde RTL Boulevard met gruwelijke foto's

Verdachte schietpartij Alblasserdam mailde RTL Boulevard met gruwelijke foto's

Verdachte schietpartij Alblasserdam mailde RTL Boulevard met gruwelijke foto's
07-05-2022 19:23 | Misdaad | auteur ANP

ALBLASSERDAM/HILVERSUM - De 38-jarige man uit Oud-Alblas, die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij vrijdag op een zorgboerderij in Alblasserdam, heeft kort daarvoor een mail gestuurd aan RTL Boulevard. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM Rotterdam na berichtgeving van RTL Boulevard.

In de mails beschrijft de man, John S., wat er in zijn hoofd omging. Hij schrijft onder meer over zelfmoordgedachten en een obsessie om een vuurwapen te kopen. "Er staat een opsomming in van vele frustraties en haat, gepaard met enkele gruwelijke foto's van de doodgeschoten Johan Quist (60) uit Vlissingen. De politie trof de schoenmaker op woensdag 4 mei dood aan in zijn zaak in het centrum van Vlissingen. Ook staan er details in de mail die alleen de schutter kan weten", meldt RTL Boulevard.

De verdachte zou hebben aangegeven dat de Vlissingse winkelier een willekeurig slachtoffer was dat "hij ontmoette via een chatroom voor homo's en die hij vermoordde om zijn wapen te testen, en zijn haat te uiten aan een persoon waarvan de naam om privacyredenen niet genoemd wordt in dit artikel. Het wapen zou gekocht zijn via Telegram", aldus RTL Boulevard. Volgens het programma voelde de man zich niet gehoord in de geestelijke gezondheidszorg. Hij zou vergeefs hebben geprobeerd zich te laten opnemen in een kliniek.

RTL Boulevard werd zaterdag door het OM benaderd over de mails. De redactie had ze zelf toen nog niet ontdekt. Het programma zegt eruit te publiceren wegens de nieuwswaarde.

Het OM kan verder niet veel zeggen over de mails, omdat ze deel uitmaken van het onderzoek naar de incidenten in Alblasserdam en Vlissingen en ook omdat de verdachte in beperkingen zit. Hij mag dus alleen contact hebben met zijn advocaat. De man wordt maandag voorgeleid. De advocaat van S. wilde desgevraagd "in het belang van mijn cliënt" en wegens de beperkingen geen vragen beantwoorden. Volgens RTL Boulevard was hij "letterlijk en figuurlijk onaangenaam verrast".

Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam reageerde zaterdagavond al snel via Twitter: "Onthullingen zojuist in RTL Boulevard raken ons diep. Alblasserdam krijgt hiermee een eerste inzicht in de drijfveren van de verdachte van de schietpartij op de zorgboerderij. Veel vragen blijven nog onbeantwoord. Reden om onverminderd gemotiveerd te blijven omzien naar elkaar."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden