Clicky


COMBEX Bouwlogistiek neemt MAY Transporte GmbH over

COMBEX Bouwlogistiek neemt MAY Transporte GmbH over

EASTERMAR - COMBEX Bouwlogistiek heeft per 5 mei 2022 het Duitse MAY Transporte GmbH overgenomen. De overname betekent voor de divisie bouwlogistiek van AB Transport Group een substantiële uitbreiding van de activiteiten in Duitsland. Daarmee past de overname in de strategie om ook in de Duitse markt een sterke speler te zijn, leidend door zijn expertise, capaciteit en flexibiliteit. Na de toevoeging van MAY Transporte GmbH telt de divisie bouwlogistiek zo’n 300 trekkende eenheden, ruim 500 opleggers, 375 medewerkers en meerdere vaste charters.

COMBEX Bouwlogistiek en MAY Transporte GmbH hebben beiden veel kennis en ervaring in het transport van (prefab) beton- en bouwmaterialen. Door deze overname en de al bestaande samenwerking met Driessen Speciaaltransport ontstaat een groot en dicht netwerk in de Benelux en Duitsland waardoor materieel efficiënter ingezet kan worden.

COMBEX verwerft met de overname van MAY een substantiële positie in de Duitse markt. Door de bundeling van expertise en capaciteit ontstaat een sterke speler met voldoende slagkracht en flexibiliteit om goed in te kunnen blijven spelen op de groeiende en veranderende vraag vanuit de markt en daarmee de dienstverlening naar klanten in Nederland en Duitsland ook op lange termijn op hoog niveau te houden.

Naast MAY Transporte GmbH maakt ook MAY Reparatur Services GmbH onderdeel uit van de overname. De overname behelst daarmee naast de transportactiviteiten, medewerkers en het volledige wagenpark ook de garage. MAY Transporte GmbH blijft als zelfstandig bedrijf opereren. Vanuit de vestiging van MAY in Rheinböllen zal COMBEX de activiteiten in Duitsland verder ontwikkelen.

“Met het toevoegen van MAY aan de COMBEX-familie nemen we een belangrijke volgende stap in het verder ontwikkelen van de bouwdivisie en het blijvend meegroeien met onze klanten en vraag uit de markt”, aldus Frank van Kerkhof, directeur van COMBEX Bouwlogistiek.

Mathias May, MAY Transporte GmbH: “De overname door COMBEX garandeert niet alleen continuïteit voor zowel medewerkers als klanten, maar ook de capaciteit en flexibiliteit die klanten mogen verwachten.”

De overname is begeleid door Transcare GmbH.