Clicky

 
Transport Online - AD brengt nog twee columns van Jan Rot: het was een rijk leven, vaarwel

AD brengt nog twee columns van Jan Rot: het was een rijk leven, vaarwel

AD brengt nog twee columns van Jan Rot: het was een rijk leven, vaarwel
07-05-2022 10:39 | Showbizz | auteur ANP

ROTTERDAM - Het AD heeft twee dagen na het overlijden van Jan Rot (64) nog twee columns van de zanger ontvangen per mail, meldt de krant in de weekendbijlage Mezza. "Ze kwamen als een verrassing." In deze mail schrijft Rot: "Dank voor deze prachtige columntijd, we hebben iets moois neergezet!" Jan Rot overleed op 22 april aan de gevolgen van darmkanker.

De vorige week gepubliceerde column van de inmiddels overleden zanger en componist Rot was dus niet de laatste, zoals de krant toen schreef. "Omdat dit magazine al ruim een week voor het verschijnt bij de drukker ligt, konden we deze columns niet eerder in Mezza afdrukken dan nu, maar we wilden ze zijn vele fans niet onthouden."

In zijn laatste column schrijft Rot: "Dit was het dus. Ik kan geen eten of drinken meer binnenhouden, infusen gaan niet helpen, en daardoor ben ik binnen een paar dagen uitgedroogd en leg het loodje." Hij spreekt met de huisarts een datum af waarop het 'klaar' is, vrijdag 22 april. Op donderdag neemt het gezin afscheid van elkaar. "Donderdag is een fijne dag, vol rust en liefde. 's Avonds nemen we ons afscheidsmoment. Met z'n zessen in tranen. Hun grote verdriet begint nu pas echt."

Op vrijdag komt de dokter. "De kinderen groot zien worden, en met Daan", zijn echtgenote, "fijne romantische reisjes maken, niet meer zo maniakaal vertalen, maar energie steken in de verbouwing van het huis. Optreden tot m'n tachtigste, een fieve grijsaard, eeuwig jong, ja, dat gaan we dus niet meemaken. Intens gemeen. Maar ik koester geen wrok om wat mij wordt onthouden. Ik voel me een bevoorrecht mens om wat ik allemaal kreeg. Ook dit laatste jaar. Ik klap mijn laptop dicht en wil nog even genieten van het ochtendzonnetje en mijn gezin. En dan ga ik, blijmoedig. Het was een rijk leven. Vaarwel!"

In de column die Rot daarvoor maakte, die eveneens zaterdag in de krant verschijnt, schrijft Rot: "Het gaat pas mis, als het misgaat. En dat is wanneer de tumor de dunne darm totaal heeft afgesloten. Dan valt het nog even te rekken met een sonde, maar de snelle uitdroging, aftakeling en de nekslag voor het lichaam hou je niet tegen." Zijn stomazakje is leeg '"en ik heb gistermiddag alles uitgekotst". Dan "stroomt" het stomazakje toch vol. "Yeah! We mogen nog even!"

In augustus 2021 maakte Rot bekend ziek te zijn. In zijn column en op sociale media was hij erg open over zijn ziekbed. De rubriek in het AD wordt vanaf volgende week overgenomen door Daan Rot.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions