Clicky

 
Transport Online - KLM schrapt acht vluchten van en naar Schiphol om verwachte drukte

KLM schrapt acht vluchten van en naar Schiphol om verwachte drukte

KLM schrapt acht vluchten van en naar Schiphol om verwachte drukte
06-05-2022 19:52 | Algemeen | auteur ANP

AMSTELVEEN - [update 20:21 uur] KLM schrapt dit weekeinde acht vluchten om te helpen de verwachte drukte op Schiphol te verlichten. De luchtvaartmaatschappij deed dat op verzoek van het vliegveld na overleg over de problemen. Het gaat om een intercontinentale vlucht en zeven Europese retourvluchten, allemaal op zondag.

Eerder was al duidelijk geworden dat er zes vertrekkende vluchten naar Rotterdam The Hague Airport worden verplaatst. Daarnaast neemt het vliegveld extra maatregelen, zoals de plaatsing van een extra overkapping buiten de terminal waaronder reizigers kunnen wachten.

Naar verwachting stappen zaterdag 57.000 reizigers op Schiphol op het vliegtuig. Zondag vertrekken 63.000 passagiers van de luchthaven. Schiphol zet extra medewerkers in om de passagiersstromen in goede banen te leiden, onder meer kantoorpersoneel. Ondanks de maatregelen wordt het naar verwachting erg druk op de luchthaven komend weekeinde.

Afgelopen weekeinde vroeg Schiphol luchtvaartmaatschappijen ook al om vluchten te schrappen vanwege de drukte. Het eerste weekeinde van de meivakantie had het vliegveld te kampen met de gevolgen van een wilde staking van een deel van de bagage-afhandelaars, wat tot een chaos leidde. Op zeker moment werden toen ook de afritten van de snelweg A4 afgesloten.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden