Clicky

 
Transport Online - Minister zal geen extra nachtvluchten toestaan op Schiphol

Minister zal geen extra nachtvluchten toestaan op Schiphol

Minister zal geen extra nachtvluchten toestaan op Schiphol
06-05-2022 18:06 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DEN HAAG - Het toestaan van meer vluchten in de nachtelijke uren is geen optie om de problemen op Schiphol aan te pakken, zegt minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat). "Oplossingen moeten binnen bestaande kaders worden gezocht en niet zorgen voor meer druk op de omgeving", aldus de bewindsman.

KLM-topman Pieter Elbers pleitte vrijdag in De Telegraaf voor ruimere openingstijden op Schiphol. Dat zou kunnen betekenen dat er meer gevlogen moet worden in de nachtelijke uren. Maar Harbers wijst erop dat een maximum is gesteld aan het aantal nachtvluchten. "Hier komen geen vluchten meer bij."

Harbers noemt het "in de eerste plaats ontzettend vervelend voor alle reizigers" dat zij in de meivakantie geconfronteerd zijn met lange wachtrijen en annuleringen als gevolg van personeelstekorten. Het is aan Schiphol om dat probleem aan te pakken, maar de minister vindt het wel goed dat luchtvaartmaatschappijen "zelf ook nadenken over oplossingen".

Een woordvoerder van KLM benadrukt dat het bedrijf niet wil afwijken van afspraken die gemaakt zijn over het aantal nachtvluchten. Wel wil de luchtvaartmaatschappij dat "eerst naar andere opties wordt gekeken dan annuleren, met spreiding van vluchten en gebruikmaking van andere luchthavens als belangrijkste".

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,421
Diesel2,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden