Clicky

 
Transport Online - Doden schietpartij Alblasserdam zijn 16-jarig meisje en 34-jarige vrouw

Doden schietpartij Alblasserdam zijn 16-jarig meisje en 34-jarige vrouw

Doden schietpartij Alblasserdam zijn 16-jarig meisje en 34-jarige vrouw
06-05-2022 13:51 | Binnenland | auteur ANP

ALBLASSERDAM - [update 15:14 uur] De dodelijke slachtoffers van een schietpartij in Alblasserdam zijn een 16-jarig meisje en een 34-jarige vrouw. Dat meldt de politie. Door de schietpartij raakten een 13-jarige jongen en een 20-jarige vrouw zwaargewond. De gewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De schietpartij gebeurde vrijdag even voor 11.00 uur op de zorgboerderij Tro Tardi aan de Molensingel. "Daarbij heeft een man geschoten. Die heeft twee slachtoffers dodelijk geraakt en er zijn twee zwaargewonden gevallen", zei een politiewoordvoerder ter plaatse.

Even daarna, om 11.20 uur, kon de verdachte worden aangehouden in een parkje in de buurt. Het gaat om een 38-jarige man uit Oud-Alblas, een plaatsje naast Alblasserdam. "We zijn heel blij dat we hem zo snel mogelijk konden stoppen en dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen", aldus de woordvoerder. Het AD meldde eerder op basis van bronnen dat het zou gaan om de 38-jarige John S. uit Oud-Alblas.

Wat de aanleiding was voor de schietpartij, is nog onduidelijk. Ook kan de politie niet zeggen of de verdachte een bekende is van de politie. "We kunnen daar nog niet op vooruitlopen." Het onderzoek loopt.

Er waren meerdere mensen aanwezig in de zorgboerderij toen het incident gebeurde, onduidelijk is hoeveel precies. "We snappen dat dit een enorme impact heeft op mensen die hier waren." Familieleden van de slachtoffers en direct betrokkenen worden opgevangen in het cultureel centrum Landvast, een locatie in de buurt. Ook voor mensen die niet direct betrokken zijn en toch heel graag met elkaar hier over willen praten is een locatie geregeld, in de Ichtuskerk in Alblasserdam. "Er wordt ook gekeken welke zorg en begeleiding deze mensen na vandaag nodig hebben", aldus de politie.

Familieleden van de aanwezigen op de zorgboerderij kwamen direct naar de boerderij toen ze hoorden dat er een schietpartij was, vertelt de politiewoordvoerder. Ze hebben daar een tijd in onwetendheid staan wachten, omdat iedereen die tijdens de schietpartij aanwezig was op het terrein, werd opgehouden door de politie om gehoord te worden. Daarna kregen de familieleden ter plekke te horen hoe hun geliefden eraan toe waren.

Burgemeester Jaap Paans, het Openbaar Ministerie en de politie houden om 17.00 uur een persconferentie over de schietpartij in de raadszaal van het gemeentehuis in Alblasserdam.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden