Clicky

 
Transport Online - Corendon verkoopt 100.000 vliegvakanties vanaf Duitse vliegvelden vanwege problemen Schiphol

Corendon verkoopt 100.000 vliegvakanties vanaf Duitse vliegvelden vanwege problemen Schiphol

Corendon verkoopt 100.000 vliegvakanties vanaf Duitse vliegvelden vanwege problemen Schiphol
06-05-2022 09:22 | Algemeen | auteur ANP

LIJNDEN - [update 11:38 uur] Corendon gaat vanwege de problemen op Schiphol 100.000 vliegvakanties verkopen die vertrekken vanaf vier Duitse luchthavens. "Uitbreiding op Schiphol blijkt deze zomer niet mogelijk door de chaos van de afgelopen weken. Daarom heeft Corendon de mogelijkheden in Duitsland bekeken", verklaart het reisconcern.

De Turkse zustermaatschappij van Corendon vloog al vanaf de vliegvelden van Münster/Osnabrück, Weeze, Düsseldorf en Keulen. Daar mikte Corendon vooral op Duitse vakantiegangers. Nu heeft het concern geregeld dat er per direct 100.000 stoelen ingezet kunnen worden voor vliegvakanties van mensen uit Nederland en België.

Het gaat om zonbestemmingen in Turkije, Spanje en Griekenland, met vertrekdata voor de vakanties vanaf 13 mei. Wie kiest voor een vertrek uit Duitsland in plaats van Schiphol zou "zonder stress en lange wachtrijen" op vakantie kunnen.

Schiphol kampt de laatste tijd met grote personeelstekorten bij de beveiliging en de afhandeling van bagage en passagiers. Vorig weekend vroeg Schiphol luchtvaartmaatschappijen om boekingen te schrappen, zodat de vertrekhallen niet te vol zouden lopen. Tientallen vluchten werden geschrapt. Dat is voor komend weekend nog niet aan de orde, hoewel de luchthaven het ook nog niet volledig wilde uitsluiten.

"Er worden momenteel massaal vakanties geboekt en om geen ’nee’ te hoeven verkopen, breiden wij ons aanbod continu uit", legt Corendon-oprichter Atilay Uslu uit. Ook op de regionale luchthavens in Nederland is het volgens hem niet mogelijk om op korte termijn grootschalig uit te breiden, terwijl de Duitse vliegvelden niet heel ver over de grens liggen. Volgens Corendon kun je al in 20 minuten bij Weeze zijn vanaf de grens bij Nijmegen.

Rivaal TUI kijkt ook naar uitwijkmogelijkheden, maar daarbij richt het reisconcern zich alleen op vliegvelden in Nederland. Dat gebeurt in overleg met Schiphol en is volgens een woordvoerster niet iets wat makkelijk geregeld kan worden. Ze spreekt van een "hele puzzel" en geeft aan dat dit ook afhangt van beschikbare vertrek- en landingsrechten. Met het oog op de zomer kan TUI nog niets concreets melden.

Schiphol wil niet inhoudelijk reageren op de stap van Corendon. "Dat is aan Corendon", is alles wat een woordvoerder er kwijt over wil.

Deze meivakantie reizen er dagelijks gemiddeld 174.000 mensen via Schiphol. De luchthaven hoopt dat luchtvaartmaatschappijen in ieder geval komend weekend willen meewerken aan het verplaatsen van vluchten naar andere vliegvelden. Corendon, TUI en Transavia hebben al gezegd enkele vluchten te verzorgen vanaf Rotterdam The Hague Airport.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats