Clicky

 
Transport Online - Boeing verplaatst hoofdkantoor naar omgeving Washington

Boeing verplaatst hoofdkantoor naar omgeving Washington

Boeing verplaatst hoofdkantoor naar omgeving Washington
06-05-2022 09:07 | Buitenland | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

CHICAGO - Boeing gaat zijn hoofdkantoor verplaatsen van Chicago naar Arlington in Virginia. Dat is in de buurt van het politieke centrum van de Verenigde Staten in Washington. Daar is ook het hoofdkwartier van het Amerikaanse leger gevestigd en dat is een belangrijke klant van Boeing. De beslissing van de vliegtuigbouwer werd al langer verwacht.

Boeing werkt ook aan een herstel van de relatie met luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA), dat ook gevestigd is in Washington. Begin vorig jaar werd bekend dat Boeing een boete betaalt van 2,5 miljard dollar vanwege het misleiden van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Dat deed de vliegtuigbouwer bij de keuring van het toestel 737 MAX.

Door de ongelukken met vluchten van het Indonesische Lion Air en Ethiopian Airlines kwamen 346 mensen om het leven. De problemen met de 737 MAX kostte voormalig topman Dennis Muilenburg zijn baan.

Seattle

Boeing was het grootste deel van zijn ruim honderdjarige bestaan gevestigd in Seattle, aan de westkust van de Verenigde Staten. In 1997 werd het hoofdkantoor verplaatst naar Chicago na een fusie met branchegenoot McDonnell Douglas.

Overigens werken veruit de meeste medewerkers van Boeing in fabrieken in andere steden, ver weg van het hoofdkantoor. Dat stond tijdens de coronapandemie ook grotendeels leeg doordat de meeste werknemers van Boeing vanuit huis werkten. De vliegtuigfabrikant heeft niet gemeld hoeveel banen er worden verplaatst naar Arlington. Het bedrijf wil een "aanzienlijke aanwezigheid" houden in Chicago.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden