Clicky


Hoosbui zorgt voor chaotische situatie in fanzone Marseille

Hoosbui zorgt voor chaotische situatie in fanzone Marseille
05-05-2022 20:03 | Sport | auteur ANP

MARSEILLE - Een hoosbui in Marseille heeft donderdagavond voor chaotische taferelen gezorgd in de zogeheten fanzone in Marseille, waar supporters van Feyenoord zich ophielden voor de wedstrijd tussen Olympique Marseille en Feyenoord. Supporters van de Rotterdamse club zochten een plek om te schuilen voor de regen. Op het strand waar de fanzone was, was er niets om onder te schuilen, waarop de ongeduldige Feyenoordfans door de afzetting braken.

De Franse politie probeerde vergeefs om de Nederlanders binnen de hekken te houden en vuurde daarbij traangas af. Een groep vond een paar honderd meter verderop een schuilplaats in de overdekte galerij van een winkelcentrum. Die fans maakten zich zorgen of ze nog op tijd voor de aftrap van de wedstrijd in het stadion zouden komen.

Een grote groep van meer dan duizend mensen is inmiddels begonnen aan een wandeling naar het stadion, dat zo'n 3 kilometer verderop ligt. De paar honderd achterblijvers gaan met de bus. Voor de hoosbui losbrak waren al ruim vijfhonderd supporters naar het stadion gebracht. Het was de bedoeling om de fans ruim drie uur voor het begin van de voetbalwedstrijd in groepen geleidelijk per bus naar het Stade Vélodrome te brengen. De komende uren zouden alle ruim 3200 aanhangers van de Rotterdamse club naar het stadion moeten gaan.

Regenachtig strand

De fans hebben de middag doorgebracht in de speciaal voor hen ingerichte fanzone aan het regenachtige strand van Marseille. De dag verliep tot nu toe zonder grote incidenten. Volgens Rotterdamse agenten die hun Franse collega's terzijde staan, hebben de meeste fans zich "voorbeeldig gedragen".

Daar begint om 21.00 uur om de strijd in de halve finale van de Conference League. Als Feyenoord de wedstrijd wint of gelijkspeelt, plaatst de club zich voor de finale op 25 mei in Tirana.