Clicky

 
Transport Online - Meer dan honderd boetes na inzet touringcar

Meer dan honderd boetes na inzet touringcar

Meer dan honderd boetes na inzet touringcar
05-05-2022 16:53 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

WEST-Brabant - De politie bekeurde afgelopen woensdag meer dan honderd automobilisten tijdens een controle vanuit een touringcar op de A16 en A59. Ook is de MONOcam ingezet tijdens de controle. De meeste bestuurders zijn bekeurd omdat zij een telefoon vasthielden tijdens het autorijden. Het smartphonegebruik achter het stuur lijkt er bij sommige weggebruikers ingeslopen en dat moet veranderen, meldt de politie.

Afleiding is een van de grootste oorzaken waardoor ongevallen in het verkeer ontstaan. In de meeste gevallen is een bestuurder afgeleid door het gebruik van de mobiele telefoon. Het is gevaarlijk voor jezelf en je mede-weggebruikers om tijdens het rijden je smartphone te bedienen. Politiemensen hielden daarom, ondanks de huidige cao-acties, een controle vanuit een touringcar en gingen in gesprek met bestuurders over de gevaren van afleiding in het verkeer.

Ook zijn bestuurders, die een telefoon vast hielden, gefotografeerd door de MONOcam. In totaal kregen 143 mensen een bekeuring. De meeste bekeuringen werden geschreven voor smartphone gebruik achter het stuur. Dertien bestuurders zijn bekeurd voor onder andere rechts inhalen, bumperkleven en rijden over een verdrijvingsvlak.

Een touringcar met agenten rijdt in 2022 door Brabant en Zeeland om weggebruikers te overtuigen hun smartphone met rust te laten in het verkeer. Zoals het hoort. Als agenten vanuit de bus een overtreding zien, neemt een ander politie team in een kleinere auto het over en houden zij de overtreder aan. Het doel is om het aantal ongevallen door afleiding in het verkeer te verminderen en de wegen veiliger te maken. 

Foto's

  • TCE Tours
  • TCE Tours
  • Sjollema
    Sjollema
  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions