Clicky

 MAN eTGE voor Blue Hub

MAN eTGE voor Blue Hub
05-05-2022 09:49 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Blue Hub Clean City Logistics uit Amsterdam Westpoort en Haarlem richt zich op zero emission last mile delivery. Vanuit Blue Hub Haarlem worden goederen met een elektrische MAN eTGE de stad in gebracht. Het initiatief werd opgezet voor het transport van meubels, maar inmiddels weten ook vervoerders van andere goederen Blue Hub te vinden.

Eigenaar Erik van der Spek van Nederick Furniture Delivery en Blue Hub. "Onze kernactiviteit vanuit Nederick was het transport van meubels en met het oog op de milieuzones en de andere beperkingen hebben we daarna Blue Hub opgericht. Zendingen voor de binnenstad van Haarlem worden door ons volledig zero emissie de stad in gebracht met elektrische bakfietsen en met onze nieuwe MAN eTGE. Wij gaan daarin verder dan veel andere vervoerders, want wij monteren, zorgen voor retourneringen en verwerken zelfs het afval van de klanten. Dat is allemaal gebaseerd op het meubeltransport, maar we zien nu dat er ook vanuit andere branches interesse ontstaat. De beperking van 7 meter voertuiglengte in sommige straten in Haarlem heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat we nu ook drankendistributie doen voor een klant."

Maatwerk opbouw

De MAN eTGE voor Blue Hub was geen pasklaar voertuig uit de MAN brochure. Van der Spek: "Wij hebben inmiddels prima ervaringen met de MAN TGE met dieselmotor op zogenaamde blauwe diesel. Dat zorgt al voor een 90 procent reductie van CO2, maar wij wilden volledig duurzaam werken. Daarbij kwam dat wij een voertuig wilden met een grote laadbak en een laadklep. Aangezien MAN nog geen chassis-cabine versie levert van de elektrische TGE was maatwerk het antwoord. MAN dealer BTS in Wognum dacht met ons mee en kwam met dit alternatief. De eTGE kwam als gesloten bestelwagen uit de fabriek, waarna bij Veth Automotive de carrosserie werd aangepast. Vervolgens is daar een laadbak met laadklep op gemonteerd. Voor ons een prachtige oplossing waarmee we binnen het B- rijbewijs nog 850 kilo kunnen vervoeren, ondanks die laadklep."

100 kilometer is genoeg

De actieradius van de MAN eTGE is volgens WLTP 115 kilometer maar Van der Spek rekent met 100 kilometer. "Deze opbouw vangt wat meer wind en ik wil aan de veilige kant blijven. Voor ons is dat echter geen probleem, want met die 100 kilometer kunnen we prima uit de voeten. Tijdens de lunchpauze kan er bijgeladen worden voor de middagrit als dat zou moeten."

Tijdens een rit voor de fotoshoot valt op hoe ongelofelijk comfortabel, snel en stil de eTGE rijdt. Alle comfort van de standaard TGE is aanwezig, maar de rust in de cabine is oorverdovend. Logisch dat chauffeurs die éénmaal met de eTGE gereden hebben eigenlijk niks anders meer willen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions