Clicky

 
Transport Online - Luchtvaartkoepel Barin wil niet praten over beperking vluchten

Luchtvaartkoepel Barin wil niet praten over beperking vluchten

Luchtvaartkoepel Barin wil niet praten over beperking vluchten
04-05-2022 11:42 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - De organisatie van in Nederland actieve luchtvaartmaatschappijen wil niet in gesprek met Schiphol over het beperken van het aantal vluchten als er personeelstekorten zijn. Dat zegt voorzitter Marnix Fruitema van Barin, dat veertig luchtvaartmaatschappijen vertegenwoordigt. "Dit is het paard achter de wagen spannen. Dan kun je ook zeggen geen passagiers meer te accepteren omdat er dan geen problemen zijn."

Aanleiding van de aankondiging, die Schiphol-directeur Dick Benschop dinsdag deed, waren de problemen op de luchthaven van afgelopen weekend. Toen vroeg Schiphol de luchtvaartmaatschappijen om vluchten te schrappen omdat er te weinig capaciteit was, met name door een tekort aan beveiligers. Fruitema vindt dan ook dat Schiphol "primair zijn stinkende best moet doen" omdat probleem aan te pakken.

Door nu al dergelijke aankondigingen te doen, zorgt Benschop voor onrust bij luchtvaartmaatschappijen, maar ook bij passagiers, meent Fruitema. Die verwijst onder meer naar verontrustende krantenkoppen naar aanleiding van de persconferentie van Benschop.

Het verminderen van het aantal vluchten is dan ook een "paardenmiddel". "Dat zou je als allerlaatste in moeten zetten", aldus Fruitema. Wanneer wel een goed moment zou zijn om over een dergelijke maatregel te praten wil de Barin-voorman niet zeggen. "Komt tijd, komt raad. Maar nu zou Schiphol alles op alles moeten zetten om meer personeel te werven."

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,460
Diesel2,298

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden