Clicky

 
Transport Online - DHL start met bouw klimaatneutrale CityHub in Aalsmeer

DHL start met bouw klimaatneutrale CityHub in Aalsmeer

DHL start met bouw klimaatneutrale CityHub in Aalsmeer
04-05-2022 10:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

UTRECHT/AALSMEER - Met het slaan van een groene heipaal is de bouw gestart van de klimaatneutrale DHL Parcel CityHub voor Aalsmeer. Het is de tiende van 26 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 140 lokale vestigingen. De lokale hub in Aalsmeer wordt gevestigd aan de Braziliëlaan 22 op bedrijventerrein Green Park Aalsmeer met goede aan- en afvoermogelijkheden via de N201 naar de A9 en tevens makkelijke toegangswegen tot de stad. De ingebruikname staat gepland voor dit najaar.

De CityHub wordt de werkplek van ruim 100 bezorgers die nu vanuit een andere plek in de gemeente werken. Dagelijks zullen ze ruim 90 routes rijden langs huishoudens, winkels en bedrijven in Aalsmeer en Amstelveen tot aan de A10. Dat gebeurt veelal met elektrische bestelauto’s en uiterlijk in 2025 zelfs helemaal uitstootvrij. 

De start van de bouw gebeurde in het bijzijn van Wilma Alink-Scheltema, wethouder duurzaamheid in de gemeente Aalsmeer: “Met het slaan van deze paal komt er nieuw leven in dit deel van het bedrijventerrein Green Park Aalsmeer. Aalsmeer heeft een lange historie op het gebied van logistiek met de aanlevering van bloemen aan de veiling. DHL zet deze logistiek nu voort. We verwelkomen DHL graag als lokale werkgever die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft.”

26 nieuw te bouwen DHL CityHubs

De 26 nieuw te bouwen CityHubs maken deel uit van een netwerk van 140 vestigingen. De CityHubs zijn gevestigd aan de rand van stedelijke gebieden, waarmee de 'last mile' op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd. Op een CityHub vertrekken gemiddeld 90 ritten per dag, waarvan 60 overdag en 30 in de avond, met korte routes met 100 tot 200 adressen.

Korte routes stellen in staat snel te verduurzamen omdat ze met elektrische bestelauto's, cargo-fietsen of andere kleine voertuigen uitgevoerd kunnen worden.

Alle nieuwbouw – ook deze CityHub in Aalsmeer - vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM. De gebouwen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en er wordt gereden met een volledig elektrische vloot. Deze investering maakt deel uit van een uitgebreid programma van 350 miljoen euro. 

Foto's

  • DHL
    DHL
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden