Clicky

 
Transport Online - Geen slachtoffers bij grote brand in portiekflat Dordrecht

Geen slachtoffers bij grote brand in portiekflat Dordrecht

Geen slachtoffers bij grote brand in portiekflat Dordrecht
03-05-2022 23:57 | Binnenland | auteur ANP

DORDRECHT - Bij de grote brand in een portiekflat aan de Troelstraweg in Dordrecht zijn geen slachtoffers gevallen, laat burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff via Twitter weten. Wel kunnen de bewoners van alle zestien woningen niet meer terug naar hun huizen. De gemeente regelt opvang, aldus Kolff. Er wordt gekeken naar huisvesting voor degenen die niet bij familie terechtkunnen.

De brandweer heeft het pand vrijgegeven en bewoners konden onder begeleiding van de brandweer, politie en Salvage een ronde door hun woning maken. De gemeente regelt dat het pand vannacht beveiligd wordt.

Dinsdag rond 20.00 uur rukte de brandweer met meerdere voertuigen uit voor een grote brand in de flat. De veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid meldde dat die was ontstaan op een balkon en vervolgens was overgeslagen naar het dak. Woningen werden ontruimd.

Ruim een uur na het uitbreken van de brand leken de vlammen onder controle en werd er nageblust. Het dak werd opengebroken om "alle scenario’s uit te sluiten", aldus de veiligheidsregio. Mensen in de omgeving zijn door de brandweer aangeraden uit de rook te blijven en wie overlast ervoer werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

Kolff spreekt op Twitter van een heftige situatie voor de bewoners: "de schrik zal er goed inzitten". Hij is dinsdagavond naar de lokale bibliotheek gegaan waar de bewoners werden opgevangen, om daar met hen en hulpdiensten te spreken. Ook Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoners bij te staan en te helpen bij de afhandeling van eventuele schade.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden