Clicky


Aanhouding na grote vuurwerkvangst in Amersfoort

Aanhouding na grote vuurwerkvangst in Amersfoort
03-05-2022 14:08 | Misdaad | auteur Redactie

AMERSFOORT - In een pand in Amersfoort is dinsdagochtend ruim 700 kilo zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Er is een 43-jarige man uit Amersfoort aangehouden, meldt de politie.

De politie deed de vondst naar aanleiding van een onderzoek. Het onderzoek leidde naar een pand aan de Nijverheidsweg-Noord. Bij het betreden van het pand trof de politie meerdere dozen met zwaar illegaal vuurwerk aan. Het ging in totaal om ruim 700 kilo vuurwerk. De politie heeft de partij vuurwerk in beslag genomen en doet nader onderzoek. Het inbeslaggenomen vuurwerk zal worden vernietigd.

Opsporing van vuurwerk heeft onze volle aandacht, net als de verkoop van professioneel vuurwerk aan particulieren. Zwaar vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Het veroorzaakt ieder jaar weer letsel en forse schade. Om dit te voorkomen, sporen we dit vuurwerk op en pakken we de handel aan. Regelmatig zien we dat zwaar vuurwerk niet op de juiste manier wordt opgeslagen. Niet alleen het afsteken is gevaarlijk, ook het vervoer en de opslag vormen een risico, aldus de politie. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions