Clicky

 
Transport Online - Rusland: Israël steunt neonazistische regering in Kiev

Rusland: Israël steunt neonazistische regering in Kiev

Rusland: Israël steunt neonazistische regering in Kiev
03-05-2022 13:58 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/AFP

MOSKOU - Rusland beschuldigt Israël van steun aan "het neonaziregime in Kiev", een dag nadat de Israëlische regering woedend had gereageerd op de uitspraak van de Russische buitenlandminister Sergej Lavrov dat Adolf Hitler ook joods bloed zou hebben. De bewindsman zei ook dat joden de "grootste antisemieten" zijn.

Lavrovs ministerie deed er nog een schepje bovenop door Israël te beschuldigen van samenwerking met neonazi’s. "De geschiedenis kent helaas tragische voorbeelden van samenwerking tussen joden en nazi’s."

Premier Naftali Bennett en buitenlandminister Yair Lapid reageerden woest op Lavrov. De laatste noemde zijn uitspraken "schandelijk, onvergeeflijk en een vreselijke historische fout". De Russische ambassadeur in Israël werd ontboden om uitleg te geven. De Oekraïense president Volodimir Zelenski, die zelf een joodse achtergrond heeft, zei dat Rusland kennelijk totaal geen lering heeft getrokken uit de Tweede Wereldoorlog.

Israël heeft relatief goede banden met Moskou en heeft eerder aangeboden te bemiddelen in het conflict met Oekraïne. Het heeft geen sancties ingesteld tegen Rusland, maar wel aangekondigd helmen en kogelwerende vesten te leveren aan Oekraïne, dat had gevraagd om wapens.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions