Clicky

 
Transport Online - Teleroute ziet vrachtaanbod stijgen in eerste kwartaal 2022

Teleroute ziet vrachtaanbod stijgen in eerste kwartaal 2022

Teleroute ziet vrachtaanbod stijgen in eerste kwartaal 2022
03-05-2022 09:50 | Cijfers | auteur Redactie | Esther van der Wal

BRUSSEL - Het vrachtvervoer over de weg in Europa is in 2022 op weg naar een succesvolle "normalisatie" van de sector, met een groeiende stroom goederen en optimistische vooruitzichten voor de rest van het jaar, aldus de analyse van het Teleroute-platform.

De registers van het eerste kwartaal van het jaar in de database tonen uitzonderlijke cijfers. Van januari tot maart 2022 zijn er zelfs meer dan 16,5 miljoen vrachtaanbiedingen van of naar Europa via het platform overeengekomen, 1,5 miljoen meer dan in dezelfde periode van 2021. Vergeleken met 2020 is het verschil nog groter, toen werden iets meer dan 11 miljoen vrachtaanbiedingen geboekt. Dit betekent 10 procent meer vrachtaanbiedingen en gemiddeld meer dan 180.000 aanbiedingen per dag.

Een stijging in alle opzichten

De groei was algemeen in elk opzicht, waarbij de export (+8 procent) en de import (+8 procent) nieuwe records bereikten, maar met een sterkere groei van de binnenlandse vrachtaanbiedingen (van en naar hetzelfde land) van 14 procent.

Zo vertrokken er bijvoorbeeld uit Roemenië, het land van waaruit de meeste vrachtaanbiedingen via het Teleroute-platform vertrekken, in het eerste kwartaal van 2022 1,3 miljoen ladingen. De grootste stijging binnen de belangrijkste exporterende landen werd genoteerd in Italië (+50 procent stijging ten opzichte van dezelfde periode in 2021), gevolgd door Oostenrijk, met een stijging van 52 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook het aantal importaanbiedingen in het eerste kwartaal steeg, met 6 miljoen, een stijging van 8 procent. In dit geval zijn Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Roemenië de grootste markten, samen verantwoordelijk voor 71 procent van het totale aantal vrachtaanbiedingen voor Europa via de Teleroute-vrachtbeurs.

De cijfers voor de binnenlandse routes zijn het sterkst gestegen (+14 procent) en verantwoordelijk voor een toenemend percentage van de vrachtaanbiedingen die via Teleroute worden gepubliceerd. In dit opzicht bedraagt het aantal vrachtaanbiedingen naar en van hetzelfde land nu meer dan 4,5 miljoen. Deze groei was in specifieke gevallen ongehoord, zoals in Italië en Duitsland, met een fantastisch percentage van respectievelijk 52 procent en 45 procent. Uit deze gegevens blijkt dat er steeds meer binnenlandse vrachtaanbiedingen via het Teleroute-platform lopen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden