Clicky

 
Transport Online - Vijf nieuwe Mercedes-Benz Tourismo’s voor Juijn BV

Vijf nieuwe Mercedes-Benz Tourismo’s voor Juijn BV

Vijf nieuwe Mercedes-Benz Tourismo’s voor Juijn BV
03-05-2022 09:42 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ZALTBOMMEL - Recent nam Juijn BV vijf gloednieuwe Mercedes-Benz Tourismo’s in gebruik, geleverd door Daimler Buses | EvoBus. Directeur Arjen Juijn is bijzonder in zijn nopjes met de nieuwe touringcars. “Al onze touringcars voldoen nu aan de Euro 6-normen, iets dat we erg belangrijk vinden. Ook onze chauffeurs zijn blij met de Tourismo’s. Ze zijn erg stil en rijden geweldig. Wat wil je nog meer?”

Vijf nieuwe touringcars aanschaffen is geen kleinigheid, ook niet voor een fors uit de kluiten gewassen bedrijf als Juijn BV, dat zo’n 350 medewerkers telt. Hoe kwam het bedrijf tot de aankoop? Directeur-eigenaar Arjen Juijn: “Dat ging eigenlijk heel snel. Ik zat in de coronatijd eens te babbelen met Bart van der Ham, een van de key account managers van EvoBus. Ik vroeg hem bijna terloops of hij nog wat moois had staan, en daarna was de deal snel rond. En daar zijn we bijzonder blij mee. We hebben in totaal 36 touringcars en bussen rijden, en die zijn door deze aankoop nu allemaal Euro 6. Dat is natuurlijk hartstikke mooi. Als bedrijf willen we graag duurzaam werken, en daar dragen de nieuwe Tourismo’s dus aan bij.”

Twee 17 RHD’s en drie 15 RHD’s

Over wat voor touringcars gaat het hier precies? Arjen Juijn vertelt: “Het zijn twee 17 RHD’s en drie 15 RHD’s. Daarin is respectievelijk ruimte voor 63 en 52 reizigers, verdeeld over 17 en 15 rijen stoelen. De 17 RHD heeft drie assen, en de 15 RHD heeft er twee. Verder zijn ze voorzien van alle veiligheidsopties, zoals het Sideguard Assist Systeem. Wat luxe betreft beschikken de Tourismo’s over twee DVD-schermen, een koffiezetapparaat en airco. Heel veel andere toeters en bellen zijn er niet, maar dat is ook niet nodig. Het zijn geweldige touringcars. De kleurstelling is wit, met blauwe striping en uiteraard onze bedrijfsnaam erop.”

Stil en soepel

EvoBus leverde de Tourismo’s begin dit jaar, waarbij de chauffeurs een gedegen uitleg kregen. Arjen Juijn: “We hadden twee open dagen waarop de mensen van EvoBus onze chauffeurs uitleg gaven over de Tourismo’s. Dat ging allemaal heel prettig. Inmiddels zetten we de Tourismo’s ook al in. Momenteel halen we er passagiers van cruiseschepen mee op in Amsterdam. Dat zijn vooral Amerikanen, maar ook Canadezen en Australiërs, die op excursie gaan. Wij brengen ze dan op weg, bijvoorbeeld naar musea of andere bezienswaardigheden. Onze chauffeurs zijn zeer over te spreken over de Tourismo’s. Ze rijden soepel en zijn bovendien erg stil.”

Vangmuilkoppeling

Een bijzonderheid die alle vijf de Tourismo’s gemeen hebben, is de speciale vangmuilkoppeling. In het geval van Juijn BV is dat een essentiële accessoire, want het bedrijf gaat de Tourismo’s ook inzetten voor zijn fietslijnen. Arjen Juijn: “Onze fietspendels doen we vooral in de zomer, naar landen als Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en Tsjechië. Er komt dan een flinke aanhanger achter de bus, waar 36 fietsen in gaan. De rest van de fietsen komt in de bus zelf te staan. De vangmuilkoppeling die we nu hebben is een nieuw type, dat weinig klappert. Dat is wel zo prettig.”

Met de fietspendels hebben we slechts een van de vele activiteiten van Juijn BV genoemd, want het bedrijf is breed actief. “We verzorgen vakantiereizen door heel Europa, groepsvervoer, fietslijnen, vervoer van kinderen naar school met een taxibus, noem maar op. Ook rijden we voor openbaarvervoerbedrijven, zoals Arriva. En dan hebben we ook nog eens een fietsenzaak. We doen dus van alles, en dat is een groot voordeel. Je spreidt er je risico’s mee, waardoor we een zeer solide basis hebben.”

Een echt familiebedrijf

Juijn BV is opgericht in 1959 en bestaat dus al meer dan zestig jaar. Over wat het bedrijf typeert, zegt Arjen Juijn: “Ook al zijn we in de loop der jaren steeds meer gegroeid, we zijn nog steeds een echt familiebedrijf. Ik heb het bedrijf indertijd overgenomen van mijn vader en moeder, die vroeger aan het roer stonden. Nu doen mijn vrouw Anne-Marie en ik dat. We vinden het belangrijk om zelf midden tussen onze mensen te staan, zodat de familiesfeer in ons bedrijf behouden blijft. We maken met iedereen een praatje en komen geregeld in de kantine. En mijn vrouw Anne-Marie rijdt bijvoorbeeld de schoolroute met een taxibus. Zelf moet ik trouwens nog gaan rijden met de nieuwe Tourismo’s, maar dat ga ik zeker doen.”

Perfecte samenwerking

Juijn BV is al sinds 2003 klant van Daimler Buses | EvoBus. Al bijna twintig jaar dus, en dat is niet voor niets, vertelt Arjen Juijn. “Het is eerlijk zakendoen met ze en de samenwerking loopt altijd perfect. Net zoals bij de aankoop van deze Tourismo’s, dat ging ook weer erg soepel. Ik denk dat ik vijf uur heb besteed aan de aanschaf van deze vijf nieuwe Tourismo’s, zo goed zijn we op elkaar ingespeeld. In de loop der tijd hebben we al heel wat touringcars aangeschaft bij EvoBus. We houden het ook graag bij één merk. Alles wat we hebben rijden is van Mercedes-Benz. Dat is wel zo efficiënt qua inkoop en het houdt alles goed overzichtelijk.”

Foto's

 • Bentvelzen Transport
  Bentvelzen Transport
 • Sjollema
  Sjollema
 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden