Clicky


Derksen praat binnenkort over inclusie in programma Castricum

Derksen praat binnenkort over inclusie in programma Castricum
02-05-2022 19:59 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Johan Derksen is binnenkort te zien in een nieuw programma van Rutger Castricum, genaamd Inclusief Rutger. Castricum spreekt hierin met verschillende mensen over diversiteit en inclusie.

Vorige week kwam Derksen onder vuur te liggen nadat hij in het programma Vandaag Inside bekende ooit een dronken, bewusteloze vrouw met een kaars te hebben gepenetreerd. Hij nuanceerde dit in de volgende uitzending en stelde dat er geen penetratie had plaatsgevonden. Naar aanleiding van de ophef besloot hij te stoppen met het programma, evenals Wilfred Genee en René van der Gijp.

Castricum probeert in het programma vragen te beantwoorden als "schieten we zo nu en dan niet behoorlijk door?". Dat doet hij door in gesprek te gaan met "zelfbenoemde voorvechters van meer gelijkheid en diversiteit", maar ook "mensen die nog altijd met de hakken in het zand staan en die iedere vorm van verandering verafschuwen".

Castricum spreekt verder met onder anderen politicus Tunahan Kuzu, acteur André Dongelmans, cabaretier Freek de Jonge en NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff.

De vierdelige PowNed-serie is vanaf 13 mei te zien op NPO 2.