Clicky

 
Transport Online - Aandeelhouders stemmen in met benoeming Marjan Rintel als nieuwe president-directeur KLM

Aandeelhouders stemmen in met benoeming Marjan Rintel als nieuwe president-directeur KLM

Aandeelhouders stemmen in met benoeming Marjan Rintel als nieuwe president-directeur KLM

AMSTELVEEN - De aandeelhouders van KLM hebben maandag tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) ingestemd met de benoeming van Marjan Rintel als president-directeur van KLM per 1 juli 2022. Ook het adviestraject met de KLM-ondernemingsraad is afgerond.

Met het akkoord van de aandeelhouders zal Marjan Rintel beginnen aan haar eerste termijn als directielid van KLM. Rintel is benoemd voor een termijn van vier jaar.

De benoeming volgt op de voordracht van Rintel als nieuwe KLM CEO, ter opvolging van de zittende CEO Pieter Elbers, door de Raad van Commissarissen van KLM in maart van dit jaar. Pieter Elbers zal daarmee na 8 jaar als CEO van KLM uiterlijk per 1 juli zijn taken als president-directeur neerleggen.

De aandeelhouders van KLM hebben eveneens ingestemd met de herbenoeming van Erik Swelheim als directielid en Chief Financial Officer van KLM. Daarnaast gingen aandeelhouders akkoord met de herbenoeming van Fleur Pellerin en Cees ’t Hart als leden van de Raad van Commissarissen van KLM.

De heer Swelheim is sinds 2014 lid van de directie van KLM. Met de herbenoeming van Erik Swelheim krijgt hij een derde termijn als directielid van KLM. De heer Swelheim gaat deze derde termijn aan voor een periode van twee jaar.

De aandeelhouders zijn ook akkoord gegaan met de herbenoeming van Cees ’t Hart en Fleur Pellerin als commissarissen. De herbenoeming van de heer ’t Hart en van mevrouw Pellerin volgen beide op het aflopen van hun termijnen als leden van de Raad van Commissarissen van KLM.

Cees ’t Hart heeft zitting in de Raad van Commissarissen sinds 2014. Sinds 2019 is de heer ‘t Hart voorzitter van de Raad van Commissarissen van KLM. Cees ’t Hart zal met deze herbenoeming een derde termijn aangaan. De duur van deze termijn bedraagt twee jaar.

Fleur Pellerin is sinds 2018 lid van de Raad van Commissarissen van KLM. Met haar herbenoeming begint zij aan haar tweede termijn. Deze tweede termijn is voor een periode van vier jaar en volgt op een voorstel van Air France-KLM.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden