Clicky

 
Transport Online - Zeer grote brand bij Van Giessen Transport in Poederoijen [+foto's]

Zeer grote brand bij Van Giessen Transport in Poederoijen

Zeer grote brand bij Van Giessen Transport in Poederoijen [+foto's]
02-05-2022 14:30 | Brand | auteur Redactie | ANP

POEDEROIJEN - [update 17:00 uur] Maandagmiddag rond 13:40 uur is er een zeer grote brand uitgebroken bij van Giessen Transport aan de Maasdijk in Poederoijen. De zwarte rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien. De brandweer heeft assistentie ingeroepen van korpsen uit de omgeving, zoals Nederhemert en Gameren.

De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid meldt dat een loods van 50 bij 15 meter in de brand staat.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1.

Een kerk en enkele woningen aan de overkant van het brandende pand worden natgehouden. Ook op het erf houdt de brandweer een woning nat. De loods is een groot bedrijfsverzamelgebouw, dat door de brand helemaal verloren gaat. Er zijn voor zover bekend geen mensen gewond geraakt.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er zouden kort voor de brand explosies zijn gehoord. Volgens de hulpdiensten sloegen de vlammen al heel snel metershoog uit het dak van het getroffen gebouw. In de omgeving hangen dikke rookwolken. Daarom heeft de brandweer een NL-Alert verspreid in de omgeving van Poederoijen en in de gemeente Altena in Noord-Brabant, aan de andere kant van de Afgedamde Maas. Mensen moeten ramen en deuren sluiten en de mechanische ventilatie uitzetten. De brandweer Midden- en West-Brabant waarschuwt voor overlast door stank en rook.

Poederoijen is een dorp aan de Afgedamde Maas in de gemeente Zaltbommel.

Van Giessen Transport BV is gestart in 1996 als eenmanszaak. In 2018 werd het bedrijf een BV. Het transportbedrijf is actief in het goederenvervoer zowel nationaal als internationaal. Daarnaast biedt het bedrijf, volgens de Kamer van Koophandel, ook op- en overslag aan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden