Clicky

 
Transport Online - Ook komend weekend grote drukte op Schiphol verwacht

Ook komend weekend grote drukte op Schiphol verwacht

Ook komend weekend grote drukte op Schiphol verwacht
02-05-2022 12:20 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

SCHIPHOL - Ook komend weekend zal Schiphol "alle zeilen bij moeten zetten" om de drukte het hoofd te kunnen bieden, aldus een woordvoerder van de luchthaven. Niet alleen komen er veel vakantiegangers terug, ook qua vertrekkende passagiers belooft het druk te worden. De problemen worden mede veroorzaakt door personeelstekorten.

Het is nog niet bekend of luchtvaartmaatschappijen weer gevraagd wordt het aantal vluchten te reduceren om daarmee de drukte te verminderen. Volgens de zegsman "liggen alle opties op tafel", maar is er over concrete maatregelen nog niks besloten.

Vanwege de grote drukte vroeg Schiphol luchtvaartmaatschappijen om voor afgelopen weekend het aantal reizigers te verminderen. Op zaterdag lukte dat enigszins. Op zondag niet. Ook de komende dagen van de meivakantie blijft het druk. Schiphol waarschuwde al eerder dat reizigers te maken kunnen krijgen met vertragingen.

Bij het begin van de vakantie kampte Schiphol, naast grote drukte en tekorten aan mensen, ook met de gevolgen van een staking onder KLM-personeel. Die leidde tot chaos op de luchthaven. Tientallen vluchten liepen vertraging op of gingen helemaal niet door.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions