Clicky

 
Transport Online - Opnieuw evacuatie van burgers uit Marioepol

Opnieuw evacuatie van burgers uit Marioepol

Opnieuw evacuatie van burgers uit Marioepol
02-05-2022 12:08 | Buitenland | auteur ANP/RTR/AFP

MARIOEPOL - Maandagochtend zijn opnieuw burgers uit Marioepol geëvacueerd. Een medewerker van de burgemeester laat weten dat meerdere bussen de havenstad hebben verlaten. De evacués zaten niet in de belegerde Azovstal-fabriek.

Het is niet duidelijk hoeveel mensen in Marioepol nu nog de stad willen verlaten. De autoriteiten hadden recent ingeschat dat de stad grofweg nog 100.000 inwoners telde. Voor de Russische invasie woonden er zo'n 430.000 mensen.

Rusland heeft Marioepol grotendeels onder controle gebracht, maar de Azovstal-fabriek is nog steeds in Oekraïense handen. Op het terrein zitten naast honderden burgers naar verluidt ook enkele duizenden militairen vast. Zij kunnen niet weg zolang de Russische aanvallen op de fabriek doorgaan. Afgelopen weekend vond de eerste evacuatie plaats.

Volgens de lokale autoriteiten zijn de Russische aanvallen op de fabriek zondag "onmiddellijk" na het vertrek van de bussen met evacués hervat. De Oekraïense president Volodimir Zelenski zei dat meer dan honderd burgers in veiligheid zijn gebracht. Zij komen naar verwachting maandag aan in Zaporizja.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions