Clicky

 
Transport Online - Rijkswaterstaat strooide vorige winter ruim 41 miljoen kilo zout

Rijkswaterstaat strooide vorige winter ruim 41 miljoen kilo zout

Rijkswaterstaat strooide vorige winter ruim 41 miljoen kilo zout
02-05-2022 11:32 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Strooiwagens van Rijkswaterstaat hebben de afgelopen winter (2021-2022) ruim 41 miljoen kilo zout gestrooid. Dat is een stuk minder dan in de winter van 2020-2021. Toen strooide Rijkswaterstaat 135 miljoen kilo zout.

Afgelopen winter, die zachter was dan de winter ervoor, vonden er per provincie gemiddeld twintig preventieve strooiacties op de snelwegen plaats. De strooiwagens legden bij elkaar ruim 600.000 kilometer af. Dat zijn vijftien rondjes rond de wereld. Op 1 april strooide Rijkswaterstaat vanwege de sneeuw en hagel in 24 uur nog ruim vijf miljoen kilo zout om de gladheid te bestrijden.

Er waren vorig seizoen 88 nachten waarbij de temperatuur richting de nul graden Celsius ging. Tijdens deze nachten hielden gladheidscoördinatoren van Rijkswaterstaat de wegdektemperaturen goed in de gaten om te bepalen of er gestrooid moest worden. Deze beslissing valt vaak pas midden in de nacht. Na het sein van de gladheidscoördinatoren hebben de strooiwagens binnen twee uur de snelwegen en op- en afritten bestrooid.

Het gladheidsseizoen loopt van 1 oktober tot 1 mei.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden