Clicky

 
Transport Online - Verkoop van zwaardere elektrische Volvo-truckrange vandaag officieel van start

Verkoop van zwaardere elektrische Volvo-truckrange vandaag officieel van start

Verkoop van zwaardere elektrische Volvo-truckrange vandaag officieel van start
02-05-2022 09:58 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

GOTENBURG - Vandaag start officieel de verkoop van de zwaardere serie elektrische vrachtwagens van Volvo Trucks. Hoewel er in Nederland al verschillende intentieverklaringen werden getekend, openen vandaag officieel de orderboeken voor de zwaardere elektrische truckrange van Volvo Trucks. De Volvo FH Electric, Volvo FM Electric en Volvo FMX Electric kunnen vanaf nu worden besteld. Serieproductie start in het najaar en wordt geleidelijk opgevoerd. De elektrische vrachtwagens worden geproduceerd in Volvo’s CO2-neutrale truckfabriek Tüve in het Zweedse Gotenburg.

“Dit is een mijlpaal voor Volvo Trucks. Er is veel interesse van klanten om deze fantastische trucks te bestellen. Tot nu toe hebben we klanten en partners vooral aangeboden om intentieverklaringen te ondertekenen, maar vanaf nu kunnen er echt orders worden vastgelegd. Dit is een grote stap voorwaarts voor elektrificatie”, zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

In 2021 werden er meer dan 1.100 orders en intentieverklaringen voor elektrische Volvo-trucks in meer dan 20 landen geplaatst.

De elektrische versies van Volvo's middelzware vrachtwagens - Volvo FE, Volvo FL en Volvo VNR - zijn al in serieproductie. De grootste Europese markten voor elektrische Volvo-trucks zijn momenteel Noorwegen, Zweden en Duitsland. Volvo Trucks is marktleider in Europa voor zware elektrische vrachtwagens met een marktaandeel van 42% in 2021 en heeft ook een leidende positie in Noord-Amerika.

“Ook Nederland doet het als land goed qua aantallen elektrische vrachtwagens. De subsidieregelingen voor zero emissie trucks die op 9 mei a.s. officieel van start gaan, zullen daar nog een extra impuls aan geven”, verwacht Jan Schouten, commercieel directeur Volvo Trucks Nederland.

Elektrische oplossing voor ieder segment

Met in totaal zes elektrische vrachtwagenmodellen in productie vanaf dit jaar, heeft Volvo Trucks het meest complete elektrische assortiment in de wereldwijde vrachtwagenindustrie. Met een elektrische oplossing voor vrijwel alle segmenten: van stadsdistributie en afvalverwerking tot binnenstedelijk bouwtransport en regionaal transport. Het doel van Volvo Trucks is dat tegen 2030 de helft van de totale vrachtwagenverkoop elektrisch zal zijn.

“Het wordt duidelijk een concurrentievoordeel om stille transportoplossingen zonder uitlaatemissie aan te bieden”, besluit Roger Alm.

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,892

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden